Stiri & Publicatii
14/05/2014
PUBLICATII CORPORATE

Studiu insolventelor in Romania pentru Trimestrul I - 2014

Studiul Insolventelor T1 2014

Analiza Coface, realizata pe baza datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, evidentiaza faptul ca in primul trimestru din anul curent s-au deschis 5.929 de proceduri noi de insolventa, in scadere cu aproximativ 14% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand s-au deschis 6.910 de insolvente noi, si cu 17% mai putin decat in trimestrul I al anului 2012.

Primele 10 sectoare care inregistrau si in ultimii ani cel mai mare numar al firmelor aflate in insolventa raman neschimbate, singurele modificari fiind la nivel de ordine in cadrul topului, dar cu variatii de una, maximum doua pozitii. Productia si furnizarea de energie electrica & termica, apa & gaze, Industria extractiva si Constructiile au fost cele mai afectate sectoare de activitate, raportat la numarul firmelor active.

Desi in scadere, comparativ cu anul anterior, numarul firmelor insolvente in primul trimestru al anului curent, care au inregistrat o cifra de afaceri mai mare de 1 MIL EUR este inca la un nivel ridicat. Dar, este important de mentionat ca nu au fost inregistrate insolvente in randul companiilor cu cifra de afaceri mai mare de 100 MIL EUR, in conditiile in care in perioada similara a anului anterior, 4 astfel de companii au intrat in insolventa.

Distributia teritoriala a cazurilor de insolventa din primul trimestru al anului curent nu a suferit modificari importante fata de situatia existenta in aceeasi perioada a anului anterior. Astfel, cele mai afectate 3 zone din punctul de vedere al numarului de insolvente inregistrate in 2014 au fost Bucuresti, Sudul si respectiv Centrul tarii, acestea concentrand aproximativ jumatate din totalul insolventelor inregistrate in perioada analizata.

Descărcaţi această publicaţie : Studiu insolventelor in Romania pentru Trimestrul I - 2014 (699,67 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English