Oferta Coface Romania

Colectarea Creantelor

Platile intarziate pot afecta negativ afacerea dumneavoastra, daca nu sunt tratate in mod corect. Prin urmare, aceasta activitate necesita un nivel ridicat de expertiza juridica si o retea globala de specialisti, pe care Coface le detine atat prin resursele proprii, cat si prin reteaua Coface Partner.
 
SOLUTIA COFACE PENTRU NEVOILE DUMNEAVOASTRA
Specialistii Coface in colectarea creantelor din Europa Centrala si de Est cunosc in profunzime mediul de afaceri din regiunea ECE si factorii economici ce influenteaza comportamentul de plata. Sunt sprijiniti de DCON, baza noastra online de centralizare a actiunilor de colectare a creantelor si beneficiaza de informatii actualizate din baza de date ICON.
 
Aveti acces la serviciile noastre de colectare a creantelor atat pentru facturile asigurate, cat si pentru cele neasigurate.
Reduceti pierderile
FURNIZAREA UNUI SERVICIU VALOROS
Safe Piese Auto SRL este cel mai mare distribuitor de piese auto din piata locala. Compania gestioneaza un portofoliu de peste 1.000 de clienti activi, care sunt facturati cu termen de incasare de 30 zile de la data emiterii facturii. Din cauza problemelor de lichiditate pe care le intampina, 500 de clienti platesc facturile cu intarziere, iar pentru 250 dintre acestia intarzierea este de peste 90 zile de la data scadentei. In acest interval, Safe Piese Auto SRL a gestionat intern procesul de incasare, prin implicarea in prima faza a departamentului de vanzari si apoi a departamentului de controlling. In momentul de fata, Safe Piese Auto a blocat livrarea catre cei 250 de clienti, dar nu mai dispune de alte mijloace de constrangere in vederea colectarii.
 
Pentru a evita asumarea unor costuri fixe prin demersurile in instanta, Safe Piese Auto SRL prefera sa externalizeze catre Coface cele 250 de dosare pentru demararea procesului de colectare amiabila pentru urmatoarele trei luni. In acest interval, Coface reuseste sa mai colecteze in beneficiul Safe Piese Auto aproximativ jumatate din valoarea debitelor externalizate, generand un plus de valoare pentru client datorita urmatoarelor instrumente: personal calificat si specializat care utilizeaza rapoartele de credit pentru debitori in procesul de colectare, inchiderea limitelor de credit de asigurare pentru o parte dintre debitori si raspandirea informatiei negative privind debitele restante catre furnizorii debitorilor.
 
Pe toata perioada procesului de colectare oferit de Coface, Safe Piese Auto SRL a beneficiat de rapoarte periodice privind stadiul dosarelor, acces 24/7 prin aplicatia online la dosarele externalizate, precum si monitorizarea gratuita a tuturor debitorilor. Pentru cresterea viitoare a lichiditatilor printr-o rata de succes superioara, Safe Piese Auto SRL a decis externalizarea catre Coface spre colectare a tuturor facturilor care inregistreaza restante mai mari de 90 zile de la scadenta.

OFERTA NOASTRA PERSONALIZATA NEVOILOR DUMNEAVOASTRA

Colectare de creante

  • Romanian
  • English