Stiri & Publicatii

Webinarii Coface

Urmariti webinariile Coface

WEBINAR COFACE ECE: PERSPECTIVE ECONOMICE SI IMPACTUL Covid-19 IN TransportURI SI LogisticA

In cadrul acestui webinar, analizam impactul pandemiei Covid-19 asupra sectorului de transporturi si logistica, din punct de vedere economic, cat si din punctul de vedere al mediului de afaceri
 
Urmariti webinarul aici

Revenirea economiei europene|Webinar ECE cu Grzegorz Sielewicz

Desi progresul vaccinarii in Europa Centrala si de Est nu este la fel de spectaculos ca in Europa de Vest, cu un al patrulea val de pandemie Covid-19 deja la usa, situatia din tarile ECE a fost totusi suficient de stabila pentru a usura restrictiile, a redeschide economia, beneficiind de profiturile cresterii PIB-ului.

Aflati mai multe urmarind webinarul Coface CEE Economic: Economia europeana este din nou pe drumul cel bun!

 

Urmariti webinarul aici

WEBINAR COFACE ECE - CATRE O CRESTERE SUSTENABILA

Cum se recupereaza SUA dupa pandemie si ce inseamna asta pentru lume? Care sunt tendintele globale actuale si ce tari isi revin fata de cele care raman in urma? Inflatia este aici pentru a ramane sau vor bancile centrale sa intervina pentru a creste ratele dobanzii? Cum isi redeschid economiile tarile din Europa Centrala si de Est si care este ritmul activitatii economice in Europa Centrala si de Est?

Aflati mai multe urmarind seminarul nostru cu Grzegorz Sielewicz, economist regional CEE, cu invitatul special Ruben Nizard, economist sef Coface America de Nord.

 

Urmariti webinarul aici

PERSPECTIVE ECONOMICE - CATRE O CRESTERE SUSTINUTA

A trecut mai bine de un an de cand a inceput pandemia. COVID-19 a avut un impact urias asupra economiilor din majoritatea tarilor. Ultimii indicatori economici sunt in primul rand legati de situatia globala a sanatatii. Coface anticipeaza ca, pana in 2022, impactul socului va duce la o crestere a numarului de insolvente de 16% in Spania, 13% in Franța, 9% in Italia si 6% in Germania, comparativ cu nivelurile din 2019. Acest lucru se intampla in ciuda eforturilor diverselor planuri de sprijin guvernamental. Europa Centrala ar trebui sa creasca cu 4,0% în 2021 (dupa -4,3%) - toate tarile din zona inregistrand rate de crestere solide datorita redresarii cererii interne si externe, precum si datorita disponibilitatii de noi fonduri europene. Aflati mai multe din prezentarea lui Grzegorz Sielewicz, economistul Coface din CEE.
 
Urmariti webinar-ul aici

 REVENIREA ECONOMICA IN EUROPA CENTRALA SI DE EST

Similar cu trimestrul anterior, impactul pandemiei Covid-19 asupra economiilor a provocat incertitudine in majoritatea tarilor europene. Ultimii indicatori economici sunt in primul rand legati de situatia globala a sanatatii. Europa Centrala si de Est urmeaza sa treaca prin cea mai profunda contractie a activitatii economice in 2020 din 1990. Cat de mult a suferit deja regiunea ECE din cauza pandemiei si ce provocari va avea în 2021? Aflati mai multe din webinarul Coface, sustinut de Grzegorz Sielewicz, Economist Regional Coface, Europa Centrala si de Est.
 
Urmariti webinar-ul aici

CORONAVIRUS NOUTATI ECONOMICE #4: EUROPA CENTRALA SI DE EST

La trei luni de la inceputul masurilor de carantina efectele pandemiei COVID-19 asupra tarilor din Europa sunt vizibile atunci cand analizam indicatorii economici din trimestrul doi 2020. Datele arata ca PIB-ul economiilor din Europa Centrala din de Est va scădea cu 5,8% în 2020, potrivit prognozelor Coface. Unele sectoare - cum ar fi automotive, retail, textile si transport - sufera mai mult decât altele. Cu toate acestea, la cateva saptamani după relaxarea restrictiilor, majoritatea economiilor europene par sa se recupereze lent.
 
Urmariti webinar-ul aici

Coronavirus Noutati Economice #3: Europa Centrala si de Est

Grzegorz Sielewicz, Economist Regional Coface Europa Centrala si de Est, prezinta ultimele noutati privind efectele COVID-19 asupra economiei. Situatia economica actuala în ceea ce privește impactul pandemiei Covid-19 introduce multa incertitudine pe pietele financiare ceea ce provoaca ingrijorare in randurile companiilor si actionarilor îngrijorați legat viitorul afacerilor lor in fata unei posibile recesiuni globale. 
 
Urmariti webinar-ul aici

Economia in vremea Coronavirusului

Cum arata economia Romania in vremea Coronavirusului? Care sunt efectele crizei de COVID-19 asupra mediului de afaceri local si ce masuri iau companiile? Care sunt principalele modificari legislative pe care proprietarii de afaceri trebuie sa le aiba in vedere? Situatia actuala ridica numeroase astfel de intrebari care au nevoie de raspunsuri. Aflati mai multe despre acest subiect in cel mai recent webinar Coface prezentat de Iancu Guda, Services Director, Coface Romania si Teodora Rachitan, Managing Partner, Stancu, Rachitan si Asociatii.
 
Urmariti webinarul aici

Coronavirus NOUTATI ECONOMICE #2: EUROPA CENTRALA SI DE EST

Situatia economica actuala în ceea ce privește impactul pandemiei Covid-19 introduce multa incertitudine pe pietele financiare ceea ce provoaca ingrijorare in randurile companiilor si actionarilor îngrijorați legat viitorul afacerilor lor in fata unei posibile recesiuni globale. Ce impact ar putea avea noul Coronavirus pe pietele financiare? Care vor fi consecintele COVID-19 pentru Europa Centrala si de Est? Aflati mai multe din webinarul nostru, prezentat de Grzegorz Sielewicz, economistul CEE al Coface.
 
Urmariti webinarul aici

Coronavirus noutati economice: Global

Care sunt potentialele efecte economice ale pandemiei de coronavirus COVID-19 la nivel global? Aflati mai multe de la Julien Marcilly, Economist Sef, Coface.
 
Urmariti webinarul aici

Coronavirus: Noutati economice, Europa Centrala si de Est

Care sunt potentialele consecinte economice ale pandemiei de coronavirus COVID-19 pentru Europa Centrala si de Est? Viitorul este dificil de prevazut, insa o incetinire economica in intreaga regiune este inevitabila. Descoperiti mai multe in webinar,ul sustinut de Grzegorz Sielewicz, Economist Regional Coface, Europa Centrala si de Est
 
Urmariti webinarul aici

 Webinar: "Coface TOP 500 COMPANII DIN ECE"

In fiecare an, Coface analizeaza cele mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est si le clasifica in functie de cifra de afaceri.   Care este sectorul de activitate care conduce topul?  Cum performeaza tarile? Cum se prezinta situatia in zona fortei de munca? 
 
Raspunsurile la aceste intrebari poti fi gasite in webinar-ul sustinut de Grzegorz Sielewicz, Economist Regional Coface Europa Centrala si   de Est si de Rainer Toifl-Dupin. Cei doi impartasesc cunostintele lor si informatii despre evolutia companiilor in 2018. 
 
Urmariti webinarul aici
Sus
  • Romanian
  • English