Stiri & Publicatii

Stiri & Publicatii

Stiri

Coface Technologies isi va extinde echipa din Romania cu peste 100 de ingineri software in urmatorii 4 ani

21/03/2023

La sase ani de la inaugurare, hub-ul de dezvoltare software Coface Technologies are in plan sa creasca echipa de specialisti IT pana la 200 de membri in decurs de patru ani. Planul face parte din ambitia grupului de a consolida pozitia centrului tehnologic din Romania ca furnizor integrat de solutii software pentru birourile Coface din toata lumea.

Aflati mai multe

Turcia: Cutremurele cresc riscul de inflatie si incertitudinea politica

28/02/2023

Pe 6 februarie, provinciile din sud-estul Turciei au fost lovite de cutremure care au ucis peste 40.000 de oameni in Turcia si Siria. Aceast bilant, departe de a fi definitiv, s-ar putea dubla, potrivit Natiunilor Unite. Milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar, iar personalul medical lucreaza pentru a preveni raspandirea bolilor in centrele care adapostesc zeci de mii de refugiati.

Aflati mai multe

STUDIU COFACE: INSOLVENTELE IN ROMANIA AU CRESCUT CU 7% in 2022 FATA DE 2021

22/02/2023

Cel mai recent studiu Coface Romania arata ca in 2022 s-au deschis 6.531 proceduri noi de insolventa, in crestere cu 7% fata de 2021, si cu 2% peste nivelul anterior pandemiei Covid-19. Pierderile cauzate creditorilor in 2022 de catre companiile insolvente au fost de 4,6 mld lei, in scadere cu 12% fata de anul anterior. Numarul companiilor insolvente cu cifra de afaceri de peste 0,5 mil EUR a crescut de la 322 la 357 pe parcursul anului trecut.

Aflati mai multe

De la pesimism excesiv la optimism excesiv - Barometrul Coface T4 2022 -

14/02/2023

Anul 2023 incepe cu vesti bune pe frontul macroeconomic. In primul rand, Europa a evitat o recesiune care parea inevitabila. Cresterea eficientei si incetinirea activitatii au condus la o scadere brusca a preturilor la energie si, prin urmare, la o incetinire binevenita a inflatiei. In cele din urma, perspectiva unei redresari in China in a doua jumatate a anului, desi foarte incerta, aduce, de asemenea, sperante pentru economia globala. Acest lucru a fost suficient pentru ca pietele financiare sa se dezlantuie, linistite de faptul ca cel mai rau scenariu este, deocamdata, putin probabil sa se produca.

Aflati mai multe

Redeschiderea Chinei are un impact pozitiv, dar gradual asupra consumului

17/01/2023

Procesul de redeschidere economica a Chinei a venit mai repede si mai devreme decat se astepta. Dupa ce a anuntat o relaxare treptata a politicii zero-Covid in noiembrie, Comisia Nationala de Sanatate a decis sa reduca nivelul de risc Covid-19 la sfarsitul lunii decembrie.

Aflati mai multe
TOATE STIRILE

Jurnalisti

Daca sunteti jurnalist si doriti sa realizati un interviu cu un reprezentant Coface, aveti nevoie de informatii sau doriti sa va inscrieti in fisierele de presa pentru a primi comunicate, dosare, invitatii, etc.
 
Va rugam sa contactati:
 
Departamentul de Comunicare
comunicare-romania@coface.com
   
Jurnalisti
Acest site contine diverse resurse care va pot interesa, precum:
Cifre Cheie
Raportul de Activitate al Grupului
Stiri si Comunicate de Presa
Studii Economice
Studii Insolvente
   
  • Romanian
  • English