Stiri & Publicatii

Stiri & Publicatii

Stiri

COFACE PUBLICA TOP 500 CELE MAI MARI COMPANII DIN EUROPA CENTRALA SI DE EST Cum si-au revenit cele mai mari companii dupa pandemie?

02/11/2022

• 2021 – un mediu favorabil pentru Europa Centrala si de Est cu o crestere de 5,7% a PIB dupa o recesiune de -3,7% in primul an de pandemie
• Top 500 de jucatori: cresterea cifrei de afaceri, a profitului net si a ocuparii fortei de munca, ca urmare a redresarii dupa scaderea activitatii
• Sectoare: sectorul petrol si gaze ocupa primul loc in top 500, urmat de auto si transport si comertul nespecializat
• Polonia gazduieste cele mai mari afaceri din regiune, cu o cifra de afaceri agregata in crestere cu 26% in 2021 fata de anul anterior

Aflati mai multe

Indicele fragilitatii sociale si politice Coface 2022

25/10/2022

In timp ce sursele incertitudinii economice sunt numeroase, in randurile lor ar putea fi adaugate si noi tulburari politice. De cativa ani, riscul politic este o tema recurenta, luand diferite forme: populism in crestere, framantari sociale, conflicte, terorism si protectionism. Noul peisaj geopolitic prefatat de actiunile Rusiei ar putea ridica din nou riscuri in alte puncte globale de interes. In plus, presiunile preturilor, in special asupra bunurilor de baza, continua sa alimenteze tensiuni adaungandu-se celor generate de criza economica si de sanatate declansate de pandemie.
In acest context, Coface comunica rezultatele privind indicele de fragilitate sociala si politica axtualizat. Chiar daca a scazut de la nivelul record atins anul trecut, indicele sugereaza un mediu de risc ridicat. Si, in timp ce accentul se muta in mod natural catre riscurile de tensiuni in tarile emergente, economiile avansate nu vor fi ferite de aceasta crestere a problemelor sociale.

Aflati mai multe

Barometru T3, 2022 – Posibilitatea unei recesiuni globale devine tot mai clara

18/10/2022

Dincolo de repercusiunile razboiului din Ucraina, inasprirea monetara globala si constrangerile multiple asupra cresterii chineze releva o perspectiva sumbra. Pe termen scurt, economia pare sa se instaleze intr-un regim de „stagflatie”, in care stagnarea economica si preturile in crestere rapida coexista. Intre timp, posibilitatea unei recesiuni globale devine din ce in ce mai clara.

Aflati mai multe

Studiul Coface privind platile corporative din Germania 2022: Companiile se pregatesc pentru o noua criza

22/09/2022

In timp ce situatia economica actuala genereaza tot mai multe efecte negative, cea de-a sasea editie a sondajului Coface privind platile corporative din Germania indica faptul ca impactul asupra platilor in 2022 pare a fi moderat si comparativ mai mic decat socul general asupra economiei. Cu toate acestea, companiile sunt mai atente pe termen scurt si foarte pesimiste cu privire la viitor.

Aflati mai multe

STUDIU COFACE: INSOLVENTELE IN ROMANIA AU CRESCUT CU 16% IN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 FATA DE ACEEASI PERIOADA DIN ANUL PREDECENT

13/09/2022

Cel mai recent studiu Coface Romania arata ca in primul semestru din 2022 s-au deschis 3.510 proceduri noi de insolventa, in crestere cu 16% fata de nivelul anului anterior, si cu 6% peste nivelul anterior pandemiei Covid-19. Pierderile financiare cauzate de companiile insolvente in primul semestru din acest an au ajuns la 2,7 mld. lei, in crestere cu 36% fata de impactul similar din aceeasi perioada a anului trecut, si aproape cat toate pierderile generate de companiile care au intrat in insolventa in anul 2020.

Aflati mai multe
TOATE STIRILE

Jurnalisti

Daca sunteti jurnalist si doriti sa realizati un interviu cu un reprezentant Coface, aveti nevoie de informatii sau doriti sa va inscrieti in fisierele de presa pentru a primi comunicate, dosare, invitatii, etc.
 
Va rugam sa contactati:
 
Departamentul de Comunicare
comunicare-romania@coface.com
   
Jurnalisti
Acest site contine diverse resurse care va pot interesa, precum:
Cifre Cheie
Raportul de Activitate al Grupului
Stiri si Comunicate de Presa
Studii Economice
Studii Insolvente
   
  • Romanian
  • English