Oferta Coface Romania

Analize de Risc si Evaluari

Analizele sectoriale si evaluarile riscului de tara va ofera informatii actualizate pentru evaluarea oportunitatilor de afaceri

ANALIZELE NOASTRE DE RISC SUNT FUNDAMENTATE PE:

  • expertiza macroeconomica in evaluarea riscului de tara
  • expertiza in diferite medii de afaceri
  • expertiza microeconomica redata de peste 60 de ani de experienta in industrie

Coface va ofera analize si evaluari care va permit sa masurati riscul si incapacitatea de plata a companiilor dintr-o tara, precum si calitatea generala a mediului de afaceri din tara in care doriti sa exportati bunuri sau servicii.

 

 

ANALIZA RISCULUI DE TARA
Datorita expertizei Coface elaborata pe baza datelor macroeconomice, financiare si politice, 158 de evaluari ale riscului de tara sunt disponibile gratuit.

Actualizate periodic, acestea ofera o estimare a riscului mediu de credit asupra mediului de afaceri al unei tari. Este un instrument valoros, care indica influenta potentiala a unei tari asupra angajamentelor financiare ale companiilor.

 

Desigur, pot exista unele companii foarte solide in tari cu risc ridicat, la fel cum pot exista unele riscante in tarile dezvoltate. Prin urmare, riscul global este o combinatie de factori: cei specifici mediului de afaceri si cei referitori la tara in care activeaza compania. Analizele noastre utilizeaza un clasament pe sapte niveluri. In ordinea crescatoare a riscului, acestea sunt: A1, A2, A3, A4, B, C si D.

 

 

EVALUAREA MEDIULUI DE AFACERI
Evaluarea mediului de afaceri implica si masurarea calitatii guvernarii sectorului privat al unei tari - cu alte cuvinte, vorbim de transparenta financiara a companiilor si eficacitatea instantelor in solutionarea debitelor.

 

La Coface, realizam cele de mai sus, bazandu-ne pe:

  • consultari interne cu toate entitatile noastre din intreaga lume
  • evaluarea mediului de afaceri prin organizatiile internationale

Pentru a analiza aceste medii de afaceri, majoritatea metodelor de evaluare se concentreaza pe lichiditatea si solvabilitate generala a tarilor. Coface merge mai departe de atat si isi fundamenteaza evaluarea riscului pe experienta sa microeconomica.

 

 

Din punctul nostru de vedere, cel mai important lucru este sa stiti:

  • daca realitatea situtatiei financiare a unei companii este reflectata corect in conturile sale
  • daca in cazul debitelor restante, sistemul judiciar local va asigura o reglementare echitabila si eficienta

 

Aceasta evaluare se bazeaza pe reteaua internationala Coface si expertiza care rezulta din experienta sa in riscurile de underwriting, investigarea companiilor si managementul creantelor. Evaluarile noastre utilizeaza un clasament pe sapte niveluri. In ordinea crescatoare a riscului, acestea sunt: A1, A2, A3, A4, B, C si D.

Cercetarea economica in Coface

Coface’s economic research

Activitatea noastra in calitate de asigurator de credite cu prezenta globala ne ofera o imagine de ansamblu excelenta a mediului de afaceri si a disciplinei de plata a companiilor.

 

Cercetarea noastra economica este astfel bazata pe experienta istorica a riscurilor pe care le asiguram si de asemenea, serveste pentru evaluarea urmatoarelor riscuri:

 

    / Analiza macroeconomica si monitorizarea riscurilor politice,

      bancare si financiare sunt integrate in activitatea

      noastra cotidiana

 

    / Indicatorii microeconomici sub forma arieratelor ne permit

      sa ne ajustam diagnosticarile referitoare la economiile si

      sectoarele in cauza, precum si la previziunile economice si evaluarile de tara

Sus
  • Romanian
  • English