Despre Coface

Responsabilitatea sociala prin ochii nostri

Responsabilitatea sociala este o parte integranta a strategiei de afaceri a Coface. Proiectele noastre de CSR sunt strans legate de business-ul companiei in zona de sprijin a mediului de afaceri, dar si de actiuni care genereaza schimbari pentru oameni si comunitati.
Directiile prioritare in care Coface se implica sunt antreprenoriatul, educatia si social.
 
Programele de CSR ale Coface inglobeaza proiecte de responsabilitate sociala diverse prin care angajatii companiei se implica activ in initiative cu impact pozitiv in societate.

Domeniile de responsabilitate sociala in care suntem implicati

Ca parte a celor trei directii strategice de CSR in care actioneaza, Coface Romania sprijina antreprenorii locali si dezvolta parteneriate strategice care contribuie la dinamizarea mediului de afaceri. Aliniate la misiunea Coface de a ajuta afacerile sa se dezvolte sustenabil pe termen lung, actiunile dezvoltate sub aceasta umbrela au ca scop sprijinirea antreprenorilor aflati in etape diferite de dezvoltare.

 

Un astfel de proiect este Coface Trade Aid prin care sprijinim organizatii si asociatii locale in sensul dezvoltarii unei economii durabile, generand astfel un avans economic la nivelul comunitatilor. Ca parte a acestor initiative, Coface ofera acces la contexte de invatare si colaborare, precum si la instrumente/servicii care pot ajuta mediul antreprenorial sa creeze valoare adaugata pe termen lung.

Educatia, ca directie strategica a actiunilor de CSR, se afla in ADN-ul Coface. Credem cu tarie ca educatia sta la baza unui viitor mai bun. De aceea, sustinem astfel de proiecte alaturi de parteneri educationali, contribuind la formarea viitoarelor generatii de specialisti in sensul dezvoltarii profesionale adaptate la economia contemporana.

 

Prin intermediul acestor initiative know how-ul Coface este pus in slujba societatii si in formarea resurselor umane specializate in domeniul financiar. Anual organizam evenimente de tip Open Doors pentru studentii de la facultatile si masteratele de profil, oferindu-le acces tinerilor la baza de cunostinte a Coface.

 

Pe de alta parte, ne implicam activ in dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor prin aplicarea conceptelor teoretice pe studii de caz practice cu ajutorul intrumentelor Coface. Participam astfel la cresterea unei noi generati de profesionisti care imbina cu armonie cunostințele teoretice cu abilitatile practice necesare in integrarea in campul muncii si in activitatea practica din mediul de afaceri.

Implicarea sociala este o componenta importanta a politicii noastre de CSR. Prin actiunile intreprinse contribuim la sprijinirea asociatiilor umanitare a caror initiative au un real impact in societate pe diferite niveluri. Iniativele Coface din zona sociala pornesc de la trei piloni:

 

  1. a. Sanatate

Sustinerea proiectelor din domeniul sanatatii se inscrie pe agenda responsabilitatii sociale a Coface Romania. In fiecare an, in preajma sarbatorilor, Coface organizeaza evenimente interne dedicate scopurilor umanitare care beneficiaza de sumele colectate in urma acestor actiuni.

 

  1. b. Comunitate

Sprijinirea dezvoltarii durabile a comunitatii si construirea infrastructurii necesare acesteia reprezinta o directie de implicare sociala in care membrii Coface se implica anual. Participam activ, alaturi de partenerii nostri, la proiecte de reabilitare si constructii destinate comunitatilor dezavantajate.

 

  1. c. Formare

Ajutorarea copiilor din categorii sociale vulnerabile este o preocupare pentru Coface care investeste anual in activitati de spijin in aceasta directie. In fiecare an, membrii echipei Coface participa la actiuni caritabile si de interactiune sociala cu grupuri de copii din centre dedicate.

PROIECTELE NOASTRE DE CSR

1. Doneaza pentru linia intai
Sustinerea proiectelor cu impact asupra sanatatii si sigurantei comunitatilor se afla in ADN-ul Coface. De aceea, in contextul pandemiei de COVID-19, ne-am alaturat initiativei „Doneaza pentru linia intai” pentru a sprijini eroii aflati in lupta cu noul corovirus.
Prin contributia noastra sustinem eforturile de aprovizionare cu echipamente necesare in actiunile de combatere a raspandirii COVID-19, protejandu-i pe cei care sunt expusi riscului. Ca participant la una dintre cele mai ample linii de donatii din Romania contribuim la ajutorarea medicilor si personalul sanitar, precum si a politistilor, armatei si jandarmilor, care depun eforturi sustinute in lupta impotriva pandemiei de COVID-19.
Descoperiti mai multe AICI.
 
2. Coface Trade Aid, in parteneriat cu Antreprenoria
Coface Romania sustine Antreprenoria, un program social al Fundatiei Romanian Business Leaders (RBL) prin care antreprenori si intraprenori beneficiaza de suport in scalarea afacerilor. Ca parte a acestui parteneriat, Coface va contribui la sprijinirea afacerilor aflate in etape de crestere oferind solutii si know how antreprenorilor participanti in program.
Prin aceasta colaborare, Coface participa la rezolvarea provocarilor antreprenorilor aflati in stadii de crestere accelerata si care au potential real de a inova si de a se transforma in modele pe piata. Initiativa intareste strategia Coface de a sprijini antreprenoriatului autohton, nu doar prin serviciile oferite, ci si prin intermediul unor astfel de parteneriate.
Descoperiti mai multe AICI.
 
3. Sprijin pentru IMM-uri, in parteneriat cu CSR Nest
Prin serviciile noastre integrate de management al riscului comercial, sprijinim companiile in demersurile acestora de a obtine o dezvoltare sustenabila. Astfel, participam la proiecte comune strategice prin care contribuim la dinamizarea mediului de afaceri si la crearea unor afaceri care sa genereze valoare adaugata pe termen lung.
Unul dintre obiectivele noastre este sa sprijim IMM-urile din Romania in actiunile lor de a se dezvolta. In acest sens, colaborarea cu Asociatia CSR Nest se inscrie in seria demersurilor Coface de a oferi un punct de sprijin mediului de afaceri autohton.
 
4. Educatie financiara pentru studenti, in colaborare cu Academia de Studii Economice din Bucuresti
Credem cu tarie ca educatia sta la baza unui viitor mai bun, de aceea ne implicam constant in proiecte adresate tinerilor alaturi de parteneri educationali. O astfel de initiativa este colaborarea cu Academia de Studii Economice din Bucuresti prin care contribuim la dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor.
Ca parte a acestui parteneriat,  Coface pune la dispozitia ASE, Master Finante Corporative din cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, rapoarte de analiza financiara completa pentru diferite companii, cu ajutorul platformei InfoQuick.
Rolul Coface, in calitate de partener privat, este de a oferi acces la platforma InfoQuick, informatii si date financiare cu aplicabilitate in procesul educational. Scopul parteneriatului este de a oferi viitoarei generatii de specialisti in finante cadrul necesar dezvoltarii de abilitati conforme realitatilor din mediul de afaceri.
Sus
  • Romanian
  • English