Oferta Coface Romania

Coface Reserve 9

Instrumentul de suport pentru depreciere în conformitate cu IFRS 9

header-2-01
 
Incepand cu ianuarie 2018, intreprinderile comerciale care raporteaza conform Standardelor Internationale de Raportarea Financiara (IFRS) trebuie sa isi adapteze procesul de depreciere pentru creantele comerciale la noul regulament IFRS 9.
 
Noul standard de contabilitate rezulta din nevoia unor metode de contabilitate mai precise si mai fiabile si o prevenire mai buna a riscului. Astfel, societatile ar trebui sa treaca la un model de depreciere predictiv, trecand de la pierderea suferita la Pierderea de Credit Anticipata (ECL) pentru toate creantele comerciale. Noul standard de contabilitate reprezinta o provocare importanta, modificand modul in care deprecierile datoriei ar trebui sa fie calculate.
 
Cu sprijinul nostru, puteti efectua acest exercitiu dificil cu usurinta si rapiditate, intrucat prognozarea pierderilor este un domeniu de expertiza de baza pentru Coface, in calitate de lider de asigurari de credit.
Sa fii conform cu noul standard IFRS 9, necesita timp, resurse, cunostinte si expertiza. Coface ofera o solutie simpla in calculul careia se iau in considerare datele folosite de noi in activitatea de asigurare de credit. 
Aceasta solutie va permite sa identificati, sa masurati si sa preconizati riscul de pierdere pentru creantele comerciale si sa evaluati corect Pierderile de Credit Anticipate precum si deprecierea corespunzatoare.
Avand in vedere ca metodologia care sta la baza serviciului nostru este clar documentata, aceasta va facilita pasii dvs. de aprobare cu auditorii financiari si contabilii autorizati.
 
 

CE FACE CA SOLUTIA COFACE SA FIE EFICIENTA, IMPARTIALA SI CONFORMA CU OBIECTIVELE IFRS 9?

Screenshot_3
 
Pierderea de Credit Anticipata este rezultatul analizarii incrucisate a doua seturi de date:
 
 • Probabilitatea de neplata (PD) pentru cumparator
 • Pierderea datorata nerambursarii (LGD) unei creante
 
Pentru a evalua PD si LGD, economistii Coface analizeaza informatii privind riscul de credit, mai precis istoricul de plata, bonitatea si probabilitatea statistica de recuperare.
 
Puterea solutiei noastre este sustinuta de dimensiunea si coerenta bazei noastre de date extinse, inclusiv numarul de societati, cazurile de colectare a debitelor, tinand cont si de tara si sectorul in care activati.
Serviciul nostru poate lua in considerare si impactul asigurarii si / sau acoperirii obtinuta din alte surse.
 
De asemenea, veti fi indrumat pentru a face bilantul fiecarei experiente de plata a cumparatorilor prin intermediul unei deviatii cuantificate a ECL.

CUM SĂ BENEFICIAȚI DE ESTIMAREA COFACE PRIVIND PIERDEREA DE CREDIT?

Screenshot_2
Trimiteți-ne soldul restant pentru fiecare cumpărător folosind un model dedicat și lăsați-ne pe noi să facem restul.
 
 • Vă vom furniza declarațiile detaliate pentru creanțe pentru fiecare poliță și cumpărător. Astfel puteți obține o estimare ECL pentru fiecare creanță comercială.
 • Deoarece afacerea dumneavoastră este unică, abordarea noastră vă permite și vă ghidează să faceți ajustările necesare acolo unde este nevoie să le introduceți în situația financiară.

3 puncte cheie

 • Reduceti energia utilizata pentru construirea propriului model gratie solutiei noastre la cheie:

  Delegati serviciul de prognozare catre un expert.

 • Limitati impactul volatilitatii asupra deprecierilor:

  Folosirea esantionului nostru statistic cuprinzator si istoric creste stabilitatea unui astfel de model.

 • Asigurati-va ca auditorii dumneavoastra financiari se simt in siguranta si increzatori:

  Gratie caracterului robust al modelului nostru dar si transparentei solutiei noastre, activitatea de audit este simpla.

Sus
 • Romanian
 • English