Colectarea creanțelor comerciale: managementul facturilor neîncasate

Recuperați-vă rapid creanțele comerciale cu ajutorul specialiștilor Coface.

Colectarea facturilor neîncasate în România și la nivel internațional

Plățile întârziate și facturile neîncasate pot avea un impact uriaș asupra fluxului de numerar și a performanței unei companii. Unul din patru falimente se datorează facturilor neplătite, iar un singur debitor major poate afecta semnificativ tranzacțiile afacerii dumneavoastră... și chiar amenința supraviețuirea companiei dumneavoastră.

 • Acoperire internațională

  Recuperați-vă creanțele comerciale indiferent de țara în care operează debitorii dvs, chiar dacă aceștia se află în afara României. Cu serviciul internațional de colectare a creantelor de la Coface gestionați integrat procesul de recuperare a datoriilor. Contribuim la reducerea riscurilor, creșterea lichidităţii și îmbunătăţirea cash flow-ului.

 • Colectare rapidă a creanțelor

  Lider mondial în managementul riscului de credit, Coface vine în sprijinul dumneavoastră cu o rețea internațională de experți în managementul creanțelor. Externalizarea acestor proceduri către Coface, vă ajută să economisiți timp și efort și să vă concentrați pe activitățile afacerii dumneavoastră.

 • Plată doar pentru sumele recuperate

  Reduceți-vă costurile! Cu serviciul de colectare a creanțelor Coface, plătiți comision pentru sumele recuperate ca urmare a procesului de recuperare creanțe.

 • Protecția brandului

  Externalizați procedurile de colectare către Coface pentru a putea menține cele mai bune relații de afaceri cu partenerii dumneavoastră: continuați să vă extindeți afacerea în timp ce noi acționăm în numele dvs.

Aflați cum vă puteți recupera facturile neîncasate

Aș vrea să fiu sunat

Cât te costă, de fapt, pierderea?

%

lei

Cifra de afaceri suplimentară necesară pentru a compensa pierderea

Simularea de mai sus arată cifra de afaceri suplimentară pe care compania dvs. trebuie să o realizeze pentru a compensa pierderea datorată unei neplăți.

Obțineți o analiză gratuită a portofoliului dvs. de clienți

Colectare de creanțe internațională

Coface colectează facturile dumneavoastră neîncsate în 190 de țări cu ajutorul unei rețele internaționale unice.

Specialiștii în colectarea datoriilor din România acționează ca o legătură între dumneavoastră și managerul local care se ocupă de cererea dumneavoastră.

Aceste persoane de contact au cunoștințe vaste despre legislația, piața și practicile locale.

Testimoniale

Patricia J. , Global Sales Director în industria farmaceutică

Cum să solicit clienților mei să îsi achite datoriile fără a pune prea multă presiun pe relația noastră de afaceri care îmi menține compania pe linia de plutire? Coface știe să faca fix asta, permițându-mi să discut între timp despre noi proiecte cu acești clienți.

Johan H., proprietar al unei mici afaceri din sectorul Retail

Clientul meu din Vietnam nu a achitat factura nici după 8 luni, deși au primit produsele fără nicio problemă. Dar - mulțumită Coface - am fost despăgubit după 2 săptămâni.

Hassan B., CFO in sectorul textile

Mai mulți clienți nu-și onorau obligațiile de plată a unor facturi mari, întârziate. Era un consum prea mare de timp și prea multă activitate de monitorizare pentru prea puține rezultate. Mulțumită Coface, sunt mult mai liniștit, e mult mai eficient și beneficiem de lichidități.

Ce este colectarea de creanțe comerciale?

Facturile neîncasate sau plățile întârziate pot avea consecințe negative de amploare asupra fluxului de numerar. 25% dintre falimente apar ca urmare a facturilor neplătite. Un singur debitor major vă poate influența considerabil capacitatea de desfășura relații comerciale sau vă poate pune în pericol viitorul companiei.

Cum mă pot asigura că voi încasa facturile?

1 / 2

Clientul dumneavoastră nu își plătește datoriile, în ciuda reminderelor primite? Următorul pas este să trimiteți o recomandată cu confirmare de primire, prin care să îi solicitați plata facturii. Apoi, dacă - indiferent de acțiunile dumneavoastră amiabile - clientul tot nu își onorează obligațiile financiare, puteți începe un proces legal de colectare a creanțelor și puteți iniția diverse proceduri legale: acestea variază de la o hotărâre judecătorească de plată sau o citație pentru plata datoriei până la

Cum mă pot asigura că voi încasa facturile?

2/2

proceduri de urgentare. Dar ar trebui să rețineți că această abordare poate fi costisitoare și consumatoare de timp, iar rezultatul poate fi incert.

Când autorizați Coface să vă recupereze creanțele comerciale, vă garantăm:

 • Recuperarea rapidă a datoriilor
 • Economie de timp pentru a vă putea dezvolta afacerea
 • Plata comisionului în caz de succes

Întrebări frecvente