Trade Talk: Descifrează provocările business-ului tău

Trade Talk este un podcast conceput pentru a vă ajuta să vă dezvoltați afacerea cu încredere. De-a lungul seriei, vom examina diferite aspecte ale redresării economice și provocările aferente. Printr-un amestec judicios de analize ale experților, opinii ale liderilor de afaceri și mărturiile acestora, vă vom oferi cheile pentru a debloca redresarea, a anticipa riscurile și a face alegerile strategice corecte.

Sectorul energetic: între criză și oportunitate: care sunt perspectivele pentru viitor?

Recenta criză energetică ne-a reamintit în mod dur de dependența economiilor noastre de resursele energetice, care reprezintă un motor cheie al creșterii economice.

Pe măsură ce combustibilii fosili devin tot mai puțin disponibili și având în vedere necesitatea de a trece la alternative cu emisii mai reduse de carbon, nu este oare posibil ca energia de mâine să fie mai costisitoare și să fie supusă unei incertitudini mai mari în ceea ce privește disponibilitatea?

Care sunt perspectivele? Și cum se pot adapta companiile?

În acest episod, pentru a răspunde la aceste întrebări se află Jean-Christophe Caffet, economist-șef al Coface, și Marc-Antoine Eyl-Mazzega, director al Centrului pentru energie și climă din cadrul Institutului francez de relații internaționale (IFRI).

Energy sector - Podcast Trade Talk

Timp parcurs 00:00

Durată totală 10:54

China: O redeschidere economică care implică riscuri și oportunități pentru întreprinderi

China se află în mijlocul unei serii de schimbări politice, sociale și economice ca urmare a crizei din domeniul sănătății. 
Deși rămâne un tărâm al oportunităților de afaceri, unele echilibre par a fi instabile: un război comercial cu SUA, tensiuni sporite cu Taiwanul, o apropiere de Rusia și relații complexe cu alte puteri occidentale.

  • Este a doua economie a lumii la fel de indispensabilă ca înainte?

Bernard Aw, economist-șef pentru Asia-Pacific, și Raphaël Rousselot, Chief Underwriting Officer pentru Asia-Pacific, dezvăluie riscurile și oportunitățile pentru întreprinderile din această țară. 

China : A reopening with Risks and opportunities

Timp parcurs 00:00

Durată totală 10:54

Orientul Mijlociu: dinamismul și oportunitățile de afaceri ale statelor din Golf

O oază rară de creștere într-o economie globală aflată în pragul recesiunii, țările din Golf au profitat de bogăția în hidrocarburi pentru a-și impulsiona economiile.

  • Deși sunt cunoscute pentru bogăția lor aparent nelimitată, cum se pregătesc aceste țări pentru tranziția post-petrol? 
  • Cum sunt relațiile dintre ele și cu vecinii lor? 
  • Ce beneficii oferă regiunea pentru întreprinderi și antreprenori? Care este înțelepciunea primită și care sunt caracteristicile specifice de afaceri de care companiile trebuie să fie conștiente?

Analizăm aceste oportunități și riscuri împreună cu doi experți Coface: Seltem Iyigün, economist pentru Orientul Mijlociu și Turcia, și Hassen Bennour, CEO pentru Orientul Mijlociu și Africa de Sud. 

Middle East Podcast - Trade Talk

Timp parcurs 00:00

Durată totală 10:54