Asigurarea de credit comercial: pentru afaceri protejate

Evitați riscurile asociate neîncasării facturilor cu asigurarea de credit comercial

Soluții de asigurarecroite pe nevoile dumneavoastră

Indiferent de dimensiunea afacerii sau a sectorului de activitate, fiecare companie care operează pe plan intern sau exportă trebuie să își protejeze tranzacțiile împotriva riscului asociat datoriilor neîncasate. Aflați mai multe despre soluțiile noastre flexibile de asigurare a creditului comercial, adaptate nevoilor dumneavoastră specifice.

Ce este asigurarea de credit comercial?

1 / 2

Cu asigurarea de credit comercial puteți acorda cu încredere termene de plată clienților dvs. din România și din alte țări.

Asigurarea de credit comercial vă protejează afacerea de riscurile ce decurg din întârzierile de plată sau, în cel mai rău caz, ca urmare a neîncasării facturilor. Coface acoperă aceste riscuri și vă compensează prin plata despăgubirii în situații de neplată.

Asigurarea Coface acoperă o gamă largă de riscuri specifice cum ar fi riscurile politice sau de producție, litigii etc.).

Ce este asigurarea de credit comercial?

2/2

Monitorizăm sănătatea financiară a clienților dvs., pentru a lua cele mai bune decizii de afaceri. Cu asigurarea de credit de la Coface beneficiați de acces facil la finanțare.

Cu alte cuvinte, atunci când vă asigurați vânzările în România și/sau la export, vă protejați fluxul de numerar și vă păstrați marjele de profit. De asemenea, optimizați gestionarea creanțelor și vă consolidați creșterea afacerii.

Cum funcționează asigurarea de credit comercial?

1 / 2

Vă informăm permanent

Vă ghidăm către companii solvabile prin analiza mediului de afaceri al partenerilor dvs. (țara, sectorul e activitate etc.) și prin furnizarea de informații financiare cheie sub formă de rapoarte de credit.

Astfel, reduceți riscurile financiare și colaborați cu parteneri de încredere.

Cum funcționează asigurarea de credit comercial?

2/2

Vă colectăm creanțele

Specialiștii noștri din România și din străinătate preiau responsabilitatea de a colecta facturile neplătite în numele dvs. Acest lucru ajută la păstrarea unei bune relații cu partenerii de afaceri.

Vă protejăm compania

Coface vă despăgubește în caz de neplată.

De ce să alegeți asigurarea de credit comercial?

Cu asigurarea de credit beneficiați de 4 servicii cheie pentru a evita riscul de neîncasare a facturilor:

 • Optimizarea managementului creanțelor

  Asigurarea de credit de comercial este un instrument dedicat gestionării eficiente a creanțelor: evaluați situația financiară a clienților și stabiliți limite de credit realiste. În plus, vă puteți îmbunătăți rata de recuperare a datoriilor, prin externalizarea colectării de creanțe către specialiști.

 • Protejarea fluxului de numerar

  1 din 4 companii își încetează activitatea din cauza facturilor neplătite. Asigurarea afacerii dvs. împotriva riscului de neîncasare înseamnă protejarea fluxului de numerar și creșterea cifrei de afaceri. Asigurarea de credit comercial este instrumentul care protejează mediul de afaceri de falimente și alte riscuri cum ar fi pierderile de locuri de muncă.

 • Consolidarea financiară

  Asigurarea de credit vă garantează un flux de numerar optimizat, astfel încât să puteți răspunde nevoile specifice. Este o dovadă de încredere pentru finanțatori și facilitează accesarea de finanțare.

 • Dezvoltarea afacerii

  Asigurarea de credit comercial vă ajută să evaluați riscurile eficient și să identificați parteneri de afaceri de încredere.

Solicitați o discuție cu un reprezentant Coface

Solicit

Soluții ușor de folosit

Instrumente de management

Platforma noastră online securizată permite gestionarea asigurării dumneavoastră de la A la Z. Cu CofaNet Essentials puteți:

• Accesa informații despre partenerii dvs. de afaceri

• Gestiona portofoliul de clienți

• Gestiona solicitările de limite de credit

• Raporta creanțele neîncasate

• Ține evidența evenimentelor asigurate

CofaNet poate genera, de asemenea, evaluări ale riscului debitorului și oferă posibilitatea de descărcare a raportului pentru o analiză amănunțită.

Mai mult, cu ajutorul aplicației mobile CofaMove puteți accesa CofaNet Essentials de oriunde vă aflați și oricând doriți.

Soluții API

Oferim soluții de schimb de date web (API) adaptate nevoilor companiei dvs., astfel încât să vă puteți gestiona contractul de asigurare de credit Coface cu propriile instrumente.

Indiferent dacă optați pentru o soluție tehnică simplă sau pentru o integrare all-inclusive, vă puteți conecta compania direct la informațiile furnizate de Coface.

> Aflați mai multe despre Coface API Portal

Coface Dashboard

Coface Dashboard este instrumentul nostru de business intelligence care generează rapoarte interactive cu ajutorul cărora dumneavoastră:

Monitorizarea raportării și performanțelor

• Dezvoltarea de analize, pornind de la tendințe majore până la schimbări specifice individuale (nivel cumpărător) 

• Identificarea expunerii agregate pentru cumpărători care fac parte din același grup

• Pilotarea programului propriu de asigurare, prin sprijin la nivel decizional privind parametri de risc de transfer sau caracteristicile programului 

• Guvernanța managementului de risc de credit în cadrul grupului din care faceți parte

Furnizarea unui serviciu valoros

Asigurarea vânzărilor din cadrul companiei dumneavoastră este vitală pentru a îi oferi sustenabilitatea pe termen lung.
Cu ajutorul bazei noastre de date, ce acoperă milioane de companii din întreaga lume, și alături de rețeaua noastră de experți în colectarea creanțelor din cele 100 de țări, vă oferim informații unice despre clienții dumneavoastră, pentru a vă ajuta să luați deciziile corecte pentru propria afacere.

Specialiști în managementul riscului pentru afaceri solide

100000clienți

200țări acoperite

685miliarde € expunere

AM Best logoAStable outlook

Moody's logoA1Stable outlook

AA-Stable outlook

Cât te costă, de fapt, pierderea?

%

lei

Cifra de afaceri suplimentară necesară pentru a compensa pierderea

Simularea de mai sus arată cifra de afaceri suplimentară pe care compania dvs. trebuie să o realizeze pentru a compensa pierderea datorată unei neplăți.

Obțineți o analiză gratuită a portofoliului dvs. de clienți

Testimoniale

Denmaur Independent Papers Ltd

Recomand Coface pentru viteza de răspuns în acordarea de limite de credit. Echipa de risc știe întotdeauna cum să gestioneze o problemă, iar membrii echipei sunt deschiși să ofere suport ori de câte ori este nevoie.

RESTAGAF

Riscul de neplată din partea partenerilor este unul major, însă asigurarea de credit Coface îți poate proteja afacerea în acest sens.

Întrebări frecvente