Stiri & Publicatii
09/03/2022
PUBLICATII ECONOMICE

Consecintele economice ale conflictului Rusia-Ucraina: Stagflatie inainte

Consecintele economice ale conflictului Rusia-Ucraina:  Stagflatie inainte

Conflictul Rusia-Ucraina a declansat tensiuni pe pietele financiare si a crescut drastic incertitudinea cu privire la redresarea economiei globale. De la ultima  publicatie Coface, lumea s-a schimbat, la fel si riscurile.

• Preturile mai mari ale marfurilor intensifica amenintarea unei inflatii ridicate si de lunga durata, care creste riscurile de stagflatie si tulburari sociale.

• Anumite sectoare, cum ar fi auto, transporturile sau produsele chimice sunt mai susceptibile de a fi afectate de aceste tensiuni.

• Coface prognozeaza o recesiune profunda de 7,5% pentru economia ruseasca in 2022 si a retrogradat evaluarea riscului de tara al Rusiei la categoria D (foarte mare).

• Economiile europene sunt cele mai expuse riscului: la momentul realizarii acestei analize, Coface estimeaza o inflatie suplimentara de cel putin 1,5 puncte procentuale in 2022, in timp ce cresterea PIB-ului ar putea fi redusa cu 1 punct procentual. Impreuna cu o reducere completa a aprovizionarii cu gaze naturale rusesti, aceasta ar putea costa cel putin 4 puncte din PIB, conducand astfel cresterea PIB-ului UE aproape de zero – si posibil in teritoriu negativ – in 2022.

Descărcaţi această publicaţie : Consecintele economice ale conflictului Rusia-Ucraina: Stagflatie ina... (5,51 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English