Stiri & Publicatii
06/02/2020
Stiri Corporate

Coface Romania si Academia de Studii Economice din Bucuresti colaboreaza pentru dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor

Coface Romania sprijina profesorii din cadrul ASE in dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor prin aplicarea conceptelor teoretice pe studii de caz practice. Ca parte a acestui parteneriat,  Coface va pune la dispozitia ASE, Master Finante Corporative din cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, rapoarte de analiza financiara completa pentru diferite companii, cu ajutorul platformei InfoQuick.

Rolul Coface, in calitate de partener privat, va fi de a oferi acces la platforma InfoQuick, informatii si date financiare cu aplicabilitate in procesul educational. Scopul parteneriatului este de a oferi viitoarei generatii de specialisti in finante cadrul necesar dezvoltarii de abilitati conforme realitatilor din mediul de afaceri.

Cu ajutorul rapoartelor, profesorii vor putea aplica impreuna cu studentii conceptele teoretice pe 1.000 de companii reale. Rapoartele oferite de Coface includ analiza indicatorilor financiari relevanti pentru ultimele 5 exercitii financiare. Astfel, peste 40 de indicatori surprind evolutia firmelor analizate din perspectiva lichiditatii, profitabilitatii si solvabilitatii prin comparatie cu media sectoriala.  

„Ne exprimam convingerea ca parteneriatul dintre ASE si Coface va aduce beneficii concrete si necesare in pregatirea viitorilor absolventi finantisti ai universitatii noastre. Cunostintele teoretice devin valoroase numai pe baza informatiilor, a contactului direct cu mediul de afaceri si a experientei concrete, impartasite viitorilor absolventi de catre reprezentantii marilor companii de pe piata fortei de munca din Romania”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

„Ne bucura ca avem posibilitatea de a ne implica in mod real in formarea tinerilor cu atat mai mult alaturi de un partener educational, precum Academia de Studii Economice din Bucuresti. In baza acestei colaborari, Coface poate contribui in mod direct la sustinerea viitoarei generatii de economisti in dezvoltarea profesionala adaptata economiei actuale. Credem in parteneriatele cu sistemul de invatamant si vom continua sa sustinem astfel de proiecte comune”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager Coface Romania.

„Suntem onorati sa putem participa alaturi de ASE, si impreuna cu echipa de profesori, la cresterea unei noi generatii de finantisti care imbina cu armonie cunostintele teoretice cu abilitatile practice astfel incat sa se poata integra mai repede in campul muncii si in activitatea practica specifica companiilor de profil in mediul de afaceri”, a declarat Iancu Guda, Services Director Coface Romania.

InfoQuick este o platforma dezvoltata de Coface Romania, care pune la dispozitia utilizatorilor datele financiare extinse pentru a aprecia corect evolutia si pozitia financiara a unui partener de afaceri. Rapoartele InfoQuick ofera informatii precum evolutia bilantului, a contului de profit si pierdere, a stocurilor si a creantelor, realizand astfel o analiza completa asupra firmei partenere.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Romania si Academia de Studii Economice din Bucuresti colaborea... (328,58 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English