Stiri & Publicatii
22/07/2019
Stiri Corporate

Insolventele companiilor in Franta: microintreprinderile, la baza valului

Insolventele companiilor in Franta: microintreprinderile, la baza valului

In timp ce miscarea vestelor galbene a avut un impact puternic asupra insolventelor corporative de la inceputul anului, declinul mobilizarii si rezistenta cresterii economice au avut un impact pozitiv asupra sanatatii companiilor franceze in lunile martie si aprilie ale acestui an.

 

Rapoartele Coface privind insolventele companiilor din ianuarie pana in aprilie 2019, arata ca numarul acestora a crescut cu 0,8% in aceasta perioada (la 18.227).

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca se pot distinge doua perioade la inceputul anului, care a fost marcat de miscareagilets jaunes(vestelor galbene). In luna ianuarie, numarul de inchideri ale companiilor a crescut cu 9,3%. Martie si aprilie s-au dovedit mult mai bune in acest sens, cu scaderi de aproximativ 4%, comparativ cu anul 2018.

 

Se infiinteaza tot mai multe companii noi

Daca luam in considerare microintreprinderile, numarul companiilor infiintate in Franta in primele patru luni ale anului reflecta un anumit dinamism economic. Astfel, au fost create nu mai putin de 265.827 companii, cu o crestere de 19,5% pe parcursul anului. Daca excludem activitatea independenta, cresterea ramane semnificativa la 10%, cu 137.571 companii nou infiintate.

Cu toate acestea, Coface se asteapta ca aceste cifre bune sa aiba un impact semnificativ asupra numarului de insolvente viitoare, din moment ce una din doua companii nu va mai fi activa la cinci ani dupa infiintarea acesteia, durata medie de a insolventelor fiind de aproximativ 81 de luni.

 

Microintreprinderile sunt primele care sunt afectate de incetinirea ciclului economic

Incetinirea economica de la inceputul anului a avut un impact major asupra microintreprinderilor, care reprezinta 83% din companiile insolvabile, acestea constituind singura categorie care inregistreaza o crestere a numarului de insolvente. In acelasi timp, a avut de suferit si sectorul serviciilor private, acest lucru reflectand scaderea increderii gospodariilor franceze (cu 5 puncte sub media istorica), in legatura cu asteptarile acestora in ceea ce priveste somajul si puterea de cumparare.

In cele din urma, doar sectoarele constructiilor si cel agroalimentar se descurca bine. Toate celelalte sectoare principale se confrunta cu o crestere suplimentara a insolventelor care, conform modelului de prognoza al Coface, se asteapta sa fie cu 1,7% mai mare pe parcursul intregului an 2019.

 

 

Descarcati Studiul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descărcaţi acest comunicat de presă : Insolventele companiilor in Franta: microintreprinderile, la baza valu... (284,40 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English