Stiri & Publicatii
28/05/2015
Stiri despre produsele & serviciile noastre

Coface lanseaza o oferta inovatoare pentru IMM-uri: EasyLiner, o solutie online, simpla, pentru protectia impotriva facturilor neplatite

EasyLiner

Potrivit Studiului Insolventelor aferent primului trimestru din 2015, realizat recent de catre Coface, sectorul bancar si-a redus gradual expunerea asupra finantarii companiilor private care activau pe plan autohton. Acest lucru s-a intamplat pe fondul unei rate a creditelor neperformante din ce in ce mai ridicata, sub presiunea provizioanelor in crestere si a retragerilor liniilor de finantare de catre bancile mama in perioada 2009-2011. Astfel, companiile private au fost supuse unui dublu soc, respectiv:

(i) Presiunea din ce in ce mai mare a rambursarii creditelor catre banci;

(ii) Scaderea veniturilor pe fondul contractiei cererii, in conditiile reducerii masive a creditarii. Astfel, incepand cu anul 2008, companiile private au fost din ce in ce mai orientate catre finantarea prin extinderea termenelor de incasare si plata in relatiile comerciale cu partenerii de afaceri.

Toate acestea au determinat ca, in decursul ultimilor 8 ani, nivelul creantelor raportate in bilant de catre companiile private sa se dubleze, de la 167 MLD RON (2007) la peste 310 MLD RON (2014).

Pe fondul restrictiilor de finantare care au persistat in perioada 2009-2012 si care au avut un caracter mai pronuntat pentru IMM-uri, companiile mici si mijlocii au avut de infruntat cele mai mari dificultati, acestea inregistrand:

  • Cel mai extins termen de incasare al creantelor, precum si cea mai accelerata crestere a termenului de incasare in ultimii 5 ani (termenul mediu de incasare urcand pana la 244 de zile pentru companiile cu cifra de afaceri < 100 K EUR);
  • Cel mai ridicat nivel al pierderilor;
  • Cel mai scazut nivel al capitalizarii, pe fondul unei supraindatorari masive.

EasyLiner - asigurarea Coface dedicata IMM-urilor

Pentru a veni in intampinarea companiilor mici si mijlocii, Coface a elaborat o oferta adaptata pentru acestea avand in vedere doua obiective: protectie si accesibilitate.EasyLinerofera o asigurare de calitate, adaptata la nevoile IMM-urilor, precum si un proces de adeziune facil, lasandu-i pe oamenii de afaceri liberi sa se concentreze pe activitatea lor principala.

In schimbul unui pret fix, platibil in rate,EasyLinereste o polita de asigurare simpla, completa, care include:

  • Serviciul de monitorizare al partenerilor de afaceri, care ofera IMM-urilor informatii privind calitatea clientilor lor pentru a limita riscul neincasare al facturilor;
  • Serviciul de colectare al facturilor neplatite si despagubire rapida in cazul unei daune.

De asemenea, pentru a facilita procesul de achizitie, Coface pune la dispozitia IMM-urilor o modalitate complet noua, de subscriere online pentru polita de asigurare acreditului comercial. IMM-urile eligibile vor putea saisi configureze online tipul de asigurare care este cel mai potrivit profilului lor. In doar cateva minute, firmele pot sa stabileascanivelul de protectie impotriva facturilor neplatite si, daca doresc, pot sa vorbeasca cu un consultant prin intermediul unei liniitelefonice directe.

Lansata in Spania si Marea Britanie, aplicatiaEasyLinerva fi implementata progresiv in toate cele 66 de tari unde Coface este prezenta, cu solutii personalizate care iau in calcul specificul pietei locale, cu precadere aspectele legate de perioadele scadente de plata.

"IMM-urile trebuie sa se concentreze pe desfasurarea si dezvoltarea afacerii lor intr-un climat de incredere. Ele au nevoie de asiguratori puternici care sa le aduca stabilitate, protejandu-le impotriva facturilor neplatite. Cu EasyLiner, obiectivul Coface este sa ofere protectie impotriva facturilor neplatite IMM-urilor oriunde in lume - in prezent acest tip de solutie nu este disponibil in nicio tara din lume", a mentionat Patrice Luscan, Director Marketing si Strategie in cadrul Grupului Coface.

Inovatia a fost in centrul strategiei Grupului inca din 2011. Coface si-a concretizat eforturile la sfarsitul anului 2012 prin lansarea asigurarii de credit comercialTopLiner, care a fost bine primita de piata. In acest an sunt programate mai multe lansari de produse. Politica de inovatie a Grupului se bazeaza pe un ritm intens de lansare de noi produse si servicii, precum si imbunatatirea constanta, in urmatorii ani, a ofertelor existente.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface lanseaza o oferta inovatoare pentru IMM-uri: EasyLiner, o solu... (155,40 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English