Stiri & Publicatii
12/05/2021
Stiri despre produsele & serviciile noastre

Coface isi extinde portofoliul de servicii pe piata din Romania si lanseaza Asigurarile de Garantii

Coface isi extinde portofoliul de servicii pe piata din Romania si lanseaza Asigurarile de Garantii

In calitate de Asigurator, Coface vine in sprijinul companiilor cu noi instrumente de garantare care le vor ajuta sa participe, in conditii de siguranta, la procedurile de achizitii publice. Asigurarile de garantii de la Coface reprezinta alternativa optima la scrisoarea de garantie bancara si sunt dedicate companiilor care deruleaza contracte de achizitii publice.

Principalele avantaje ale asigurarilor de garantii de la Coface:

  • procesul de obtinere a politelor de garantie este mult mai rapid si presupune costuri totale mai mici pentru asigurat
  • faciliteaza accesul la contractele de achizitii publice
  • protejeaza capitalul de lucru si lichiditatile companiilor si nu implica blocarea unor sume de bani sau a altor tipuri de active aflate in patrimoniul companiei
  • nu afecteaza gradul de indatorare sau alti indicatori financiari analizati de banci la nevoia de finantare a capitalului de lucru;
  • imbunatatesc structura bilantiera si ajuta la utilizarea eficienta a resurselor companiei

„Lansarea diviziei de Asigurari de Garantii vine dupa un an marcat de provocari fara precedent si ca un pas firesc in dezvoltarea Coface pe piata din Romania. Continuam astfel sa sprijinim companiile prin servicii complexe de management al riscului, completand oferta noastra cu instrumente de garantare menite sa vina in intampinarea nevoilor firmelor care participa la procese de achizitii publice. Acest produs este raspunsul si contributia Coface la necesitatea firmelor de a participa in conditii de siguranta la depunerea ofertelor, incheierea si derularea acestui tip de contracte”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface Romania.

Orice companie care intentioneaza sa incheie contracte cu statul este obligata sa constituie garantia de participare la licitatie si garantia de buna executie. Coface ofera urmatoarele tipuri de garantii:

Asigurarea de garantie pentru participare la licitatii rereprezinta un instrument de prezentare a ofertei, care are drept scop protejarea autoritatii contractante (Beneficiar) fata de riscul unui comportament necorespunzator al ofertantului (Asiguratului) pe toata perioada implicarii sale in procedura de atribuire.

Asigurarea de garantie pentru buna executiea contractului se constituie de catre Asigurat in scopul asigurarii autoritatii/entitatii contractante (Beneficiar) de indeplinirea cantitativa, calitativa si in perioada convenita a contractului sectorial/contractului subsecvent. Aceasta asigurare se adreseaza furnizorilor si prestatorilor de servicii, precum si companiilor de constructii.

“Asigurarile de garantii Coface repre­zinta alternativa mai rapida si mai convenabila fata de scrisoarea de garantie bancara. Prin acest nou produs raspundem nevoilor reale din piata si facilitam participarea companiilor la procedurile de achizitii publice oferind numeroase avantaje. Sunt increzator ca noua divizie vaoferi suportul necesar, prin servicii specializate, in protectia si dezvoltarea afacerilor”, a adaugat Mihut Marculescu, Head of Bonding Department, Coface Romania.

Noile asigurari de garantii se adreseaza companiilor inregistrate in Romania/in alte state din Uniunea Europeana sau asocierilor de companii inregistrate in Romania sau in alte state din UE.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface isi extinde portofoliul de servicii pe piata din Romania si lan... (502,20 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English