Stiri & Publicatii
22/04/2019
Evaluarea Riscului de Tara & Studii economice

Coface isi consolideaza pozitia de piata in regiunea Adriatica prin achizitionarea SID - PKZ, cea mai importanta companie de asigurari de credite di...

Coface isi consolideaza pozitia de piata in regiunea Adriatica prin achizitionarea SID - PKZ, cea mai importanta companie de asigurari de credite di...

Coface isi consolideaza pozitia de piata in regiunea Adriatica prin achizitionarea SID - PKZ, cea mai importanta companie de asigurari de credite din Slovenia

 

Coface anunta achizitia SID - PKZ, lider pe piata asigurarilor de credite din Slovenia, cu o cota de piata ridicata. Intrucât Coface a achizitionat toate actiunile SID-PKZ, afacerea va opera sub noul nume de brand Coface PKZ. Achizitia contribuie la strategia Coface de crestere profitabila in regiunea Europei Centrale si de Est.

 

Infiintata de SID Bank in 2005, SID-PKZ a incheiat prime de asigurare in valoare bruta de 14,3 MIL EUR in 2018. Tranzactia va avea un impact neutru asupra raportului de solvabilitate al Coface.

Prin aceasta achizitie strategica, Coface isi consolideaza pozitia de piata in regiunea Adriatica. Oferind o gama larga de servicii si o vasta retea internationala, Coface va acorda un sprijin mai ridicat exportatorilor sloveni, adaugând valoare clientilor sai si contribuind la dezvoltarea economica a tarii. Coface PKZ va fi integrata in regiunea Europei Centrale si de Est, sub conducerea CEO-ului regional Declan Daly.

 

Xavier Durand, CEO, Coface, a adaugat:

„Achizitionarea SID - PKZ marcheaza prima initiativa de crestere externa a Coface in peste 10 ani. Aceasta achizitie va consolida prezenta noastra in aceasta parte importanta a lumii si se conformeaza perfect obiectivelor planului strategic Fit to Win. Prin aceasta achizitie, Coface isi anunta contributia la consolidarea economiei slovene, asteptând cu nerabdare sa primeasca in rândurile sale o echipa de 74 de experti de renume de la SID – PKZ, cu experienta vasta in domeniu.”

 

La incheierea procesului de vânzare, Sibil Silvan, presedintele Consiliului de administratie al SID Bank, a declarat:

Credem ca noul proprietar strategic al SID - PKZ poate oferi oportunitati de dezvoltare si pentru o noua extindere a operatiunilor companiei. Acest lucru va permite SID - PKZ sa acceseze un spectru mai larg de piete straine, ceea ce va ajuta, fara indoiala, economia slovena. Acest lucru va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra asigurarii si reasigurarii mai competitive a riscurilor netranzactionabile, pe care vom continua sa le implementam in cadrul SID Bank. Credem ca acest lucru va stimula in continuare exporturile slovene si dezvoltarea economica durabila in Slovenia."

 

Sergej Simoniti, presedintele Consiliului de administratie SID - PKZ, a adaugat:

„Suntem incântati sa devenim membri ai familiei Coface. Ca parte a grupului SID Bank, am servit economia slovena in expansiunea sa in ultimii 27 de ani. Suntem foarte mândri ca realizarile si valoarea noastra au fost recunoscute de Coface. Suntem convinsi ca fiind parte a grupului Coface ne va permite sa oferim clientilor nostri un serviciu de o calitate superioara. Credem ca, impreuna cu Coface, ne vom consolida pozitia de lider de piata si de asigurator preferat de credite comerciale in regiunea Adriatica.”

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface isi consolideaza pozitia de piata in regiunea Adriatica prin ac... (208,82 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English