Stiri & Publicatii
15/07/2016
Stiri Corporate

Coface isi consolideaza departamentul de risc odata cu numirea lui Thierry Croiset in calitate de Group Risk Director

Coface isi consolideaza departamentul de risc odata cu numirea lui Thierry Croiset in calitate de Group Risk Director

Thierry Croiset (56) s-a alaturat asiguratorului de credit Coface in calitate de Group Risk Director incepand cu data de 11 iulie 2016, raspunzandu-i direct lui Carine Pichon, Chief Finance & Risk Officer.

 Thierry are mai mult de 20 de ani de experienta in domeniul riscului privind piata bancara comerciala si de retail, IMM-uri, creditare corporate si leasing, prin prisma pozitiilor detinute in GE Capital si in grupurile bancare Banque Populaire si CIC (Credit Industriel et Commercial FR). Experienta acumulata va fi esentiala pentru a permite Coface sa isi consolideze cadrul de gestionare a riscurilor financiare si non-financiare. De asemenea, Thierry aduce un plus de experienta in gestionarea proiectelor mari, ce implica reglementari in diferite tari, in special in cadrul celor de la Basel.

 Absolvent de finante al scolii de afaceri Reims (Sup de Co), in Franta, Thierry si-a inceput cariera la Ernst & Young in calitate de Senior Auditor in 1985. El se alatura Coface, venind de la GE Capital (Londra), unde in ultimul an a coordonat proiecte ce au tinut de implementarea reglementarilor de la Basel si Fed. Inainte de aceasta, a fost Chief Risk Officer pentru GE Capital in Japonia intre 2011 - 2015, si pentru GE Money Bank in Franta, in perioada 2006 - 2011.

De asemenea, el a fost Chief Risk Officer pentru grupul Banque Populaire intre 2000 - 2006 si, anterior, a avut o serie de roluri in departamente operationale si de risc de credit in Europa si Asia pentru grupul bancar CIC (1988 - 2000).

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface isi consolideaza departamentul de risc odata cu numirea lui Thi... (119,54 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English