Stiri & Publicatii
02/07/2020
Stiri Corporate

Coface finalizeaza achizitia GIEK Kredittforsikring AS

Coface finalizeaza achizitia GIEK Kredittforsikring AS

Coface anunta finalizarea achizitiei GIEK Kredittforsikring AS, o companie fondata in 2001 si detinuta de Ministerul Norvegian al Comertului, Industriei si Pescuitului, care administreaza un portofoliu de asigurari de credit la export pe termen scurt. Coface a achizitionat toate actiunile GIEK Kredittforsikring AS, iar activitatea se va deafasura sub denumirea de brand Coface GK..

In 2019, GIEK Kredittforsikring AS a inregistrat in total aproximativ 9 milioane EUR (NOK99 mn) de prime brute subscrise cu un portofoliu care se concentreaza pe politici de export.

Aceasta tranzactie va avea un impact non-material asupra raportului de solvabilitate al Coface. In aceasta etapa, Coface se asteapta sa contabilizeze o diferenta negativa* in conturile sale din trimestrul al treilea 2020, estimat in prezent la 8 milioane de EUR pozitivi.

Prin aceasta achizitie, Coface isi consolideaza pozitia pe piata din regiunea nordica. Aceasta tranzactie va permite sinergia gamei largi de servicii oferite de Coface si vasta sa retea internationala pentru a spori sprijinul exportatorilor norvegieni si a contribui la dezvoltarea economica a tarii.

Coface GK Forsikring AS va fi integrata in regiunea Coface din Europa de Nord sub conducerea CEO-ului regional Katarzyna Kompowska.

Xavier Durand, CEO Coface, a declarat:

„Achizitia companiei GIEK Kredittforsikring AS este a doua initiativa de crestere externa a Coface in mai putin de 2 ani. Aceasta ne consolideaza prezenta in aceasta parte a lumii. Criza actuala intareste rolul major pe care asigurarile de credit il joaca in dezvoltarea si asigurarea comertului global, in beneficiul clientilor Coface GK ”.

 

 

 

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface finalizeaza achizitia GIEK Kredittforsikring AS (338,29 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English