Stiri & Publicatii
20/01/2015
Stiri Corporate

Coface Romania si Banca Romaneasca protejeaza companiile de riscul de neincasare si sustin obtinerea finantarilor

Coface & BROM
  • Asigurarea impotriva neincasarii este dedicata companiilor care au clienti companii private, intentioneaza sa-si extinda afacerile, vand marfa sau servicii la termen sau vizeaza extinderea portofoliului de clienti.
  • Riscul de neincasare a facturilor emise clientilor, despagubirea pentru pierderile cauzate de neincasarea la scadenta, acoperirea livrarilor catre partenerii internationali, cea a portofoliului de clienti sunt protejate prin Asigurarea de Credit Comercial emisa de Coface. Pentru a sprijini procesul de obtinere a unei finantari, polita poate fi cesionata catre Banca Romaneasca.

Coface Romania si Banca Romaneasca sustin companiile cu ajutorul solutiilor de protejare a afacerii, care se adreseaza tuturor jucatorilor din piata (organizatii medii/ mari, dar si cele in curs de dezvoltare).

 

Asigurarea impotriva neincasarii

Asigurarea de Credit Comercial emisa de catre Coface a fost conceputa astfel incat sa asigure companiile impotriva riscului de neincasare a facturilor si sa sustina cresterea acestora prin includerea clientilor noi in polita de asigurare. Acest tip de polita acopera inclusiv despagubirea pentru pierderile cauzate de neincasarea la scadenta si livrarile catre partenerii internationali si portofoliul de clienti.  

"Prin acest parteneriat, Coface isi reafirma sprijinul pentru companiile din Romania, incercand nu doar sa securizeze creantele acestora si sa le sprijine in dezvoltarea portofoliului de clientii, dar si sa le ajute sa obtina finantare de la banca. Faptul ca un asigurator si o banca oficializeaza acest tip de colaborare arata ca piata locala se aliniaza practicii europene  de asigurare a finantarii si, implicit, a lichiditatii.", a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

 

Asigurarea faciliteaza obtinerea finantarii

Pentru ca procesul de obtinere a unei finantari sa se deruleze mai usor, Asigurarea de Credit poate fi cesionata catre Banca Romaneasca. Practic, drepturile de incasare a indemnizatiei de despagubire pot fi cesionate Bancii Romanesti in vederea obtinerii unei finantari sau drept garantie a solvabilitatii companiei, iar clientii vor beneficia astfel de finantarea creantelor asigurate.

"Protectia financiara este extrem de importanta intr-un mediu concurential si poate asigura companiile ca vor evita blocaje financiare, pierderea profitului si chiar falimentul. Parteneriatul incheiat cu grupul Coface face parte din strategia pe termen lung a Bancii Romanesti de a deveni partenerul antreprenorilor autohtoni.", declara Cosmin Calin, Director Executiv, Banca Romaneasca.

Acest parteneriat reprezinta o noutate in piata, ce reitereaza initiativele bancilor romanesti pentru accesul la finantare si ale Coface de a sprijini companiile prin serviciul de asigurare.

 

asigurare
Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Romania si Banca Romaneasca protejeaza companiile de riscul de ... (238,96 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English