Stiri & Publicatii
07/08/2014
Stiri Corporate

Coface Romania si Academia de Studii Economice Bucuresti vor colabora pentru dezvoltarea unui model de evaluare a riscului de credit

Coface Romania si Academia de Studii Economice Bucuresti
Coface Romania in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti vor colabora in cadrul unui proiect de cercetare si dezvoltare. Proiectul este finantat in proportie de 80% de catre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) , restul finantarii fiind asigurat de Coface Romania in calitate de partener privat. Proiectul va dura 2 ani (Iulie 2014 - Iunie 2016) si va avea ca rezultat dezvoltarea unui nou model de evaluare a riscurilor corporate.

 

La un an de la depunerea initiala a proiectului pentru finantarea publica, la inceputul lunii iulie 2014, cei doi colaboratori au primit raspunsul pozitiv din partea UEFISCDI pentru demararea activitatii.

Scopul proiectului de cercetare este crearea unui „nou model de evaluare a riscului corporatiilor: instrument stiintific pentru managementul bazat pe cunostinte”, care va contribui la dezvoltarea variabilelor de prognoza (inclusiv analiza la nivel macroeconomic), analizei de senzitivitate (scenariu de stres bazat pe teste), calibrarilor diferite pentru corporatii mari si IMM-uri etc.

Rolul Coface, in calitate de partener privat, prin intermediul celor 9 analisti financiari coordonati de Iancu Guda (Business Information & Debt Collection Manager), va fi acela de a oferi know-how si consultanta in analiza financiara, informatii si date financiare, precum si bazele de date pentru testarea modelului si resursele necesare acesteia in cadrul diferitelor etape ale proiectului.

Academia de Studii Economice va fi coordonatoarea acestei initiative, iar echipa de cercetare formata din 9 doctori in economie va fi responsabila pentru dezvoltarea proiectelor in ceea ce priveste raportarea catre ANCS, eligibilitatea bugetelor etc.

Credem in parteneriatele cu mediul de afaceri si suntem convinsi ca acest proiect comun, castigat printr-o competitie dificila va pune bazele unei colaborari pe termen lung. Alaturi de Coface, companie cu larga recunoastere internationala, speram sa contribuim la dezvoltarea cunoasterii si la formarea resurselor umane inalt specializate in domeniul riscului.”, a declarat Ion Stancu, profesor universitar doctor, prorector responsabil cu activitatea de cercetare stiintifica, Academia de Studii Economice.

Ne bucuram ca avem posibilitatea de a ne implica in mod real in activitatea de cercetare si dezvoltare cu privire la evaluarea riscurilor corporate, cu atat mai mult alaturi de un partener educational, precum Academia de Studii Economice. Prin intermediul acestei initiative, ne dorim ca know-how-ul Coface sa fie pus in slujba societatii si, alaturi de echipa de cercetare din cadrul ASE, sa generam rezultate pe termen lung sub aspectul prognozelor de risc. De asemenea, un alt obiectiv este de a-i inspira atat pe analistii Coface, cat si viitoarele generatii de studenti economisti catre o dezvoltare profesionala adaptata economiei contemporane.”, a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

Echipa Coface se implica anual in actiuni de responsabilitate sociala dedicate educatiei, prin intermediul parteneriatelor cu diferite asociatii studentesti, sustinerea copiilor defavorizati cu burse de studiu si sponsorizarea proiectelor ce au ca scop dezvoltarea personala. 

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Romania si Academia de Studii Economice Bucuresti vor colabora... (247,99 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English