Stiri & Publicatii
05/04/2022
Stiri Corporate

COFACE CONTINUA EXPANSIUNEA LA NIVEL GLOBAL SI DESCHIDE O SUCURSALA IN NOUA ZEELANDA

COFACE CONTINUA EXPANSIUNEA LA NIVEL GLOBAL SI DESCHIDE O SUCURSALA IN NOUA ZEELANDA

Coface, asigurator de top la nivel global, anunta deschiderea primei sucursale din Noua Zeelanda, dupa aprobarea emisa de Banca de Rezerve a Noii Zeelande in 1 aprilie.

Extinderea operatiunilor intr-o tara noua consolideaza amprenta internationala a Grupului Coface. Cu 75 de ani de experienta, Coface este unul dintre liderii in asigurarile de credit comercial cu cea mai extinsa retea internationala. Compania are operatiuni in 100 de tari si sprijina aproximativ 50.000 de clienti din aproape 200 de tari in luarea deciziilor de afaceri informate.

In calitate de asigurator de credit comercial, Coface ofera suport companiilor si le protejeaza de riscurile financiare generate de neindeplinirea obligatiilor financiare ale partenerilor, intrarea in insolventa sau chiar falimentul acestora. Coface ofera, de asemenea, servicii de informatii de afaceri bazate pe o retea globala de date care include 130 de milioane de companii, pentru a-si ajuta clientii sa ia decizii de afaceri mai bune.

Potrivit Bancii Mondiale, valoarea exporturilor din Noua Zeelanda a atins 50.543 milioane USD in 2020, facand-o o piata dinamica pe segmentele de asigurare de credit comercial si servicii de informatii de afaceri. Pana la deschiderea acestei sucursale, Coface a emis polite pentru clientii din Noua Zeelanda prin sucursala din Australia vreme de mai bine de 20 de ani. Cu noua licenta, compania va putea colabora cu brokerii locali si va contribui la protejarea relatiilor de afaceri ale companiilor care isi desfasoara activitatea atat in Noua Zeelanda, cat si la nivel international.

40 la suta dintre activele unei companii tipice se regasesc in registrul sau de plati scadente si formeaza de obicei cel mai mare risc neasigurat. In timp ce asigurarea de credit comercial este ceva obisnuit in Europa, companiile din Noua Zeelanda nu stiu intotdeauna ca riscul de credit este asigurabil si ca poate fi securizat”, a declarat Chris Little, Country Manager Coface pentru Australia si Noua Zeelanda. Dimensiunea pietei de asigurari de credit comercial a fost evaluata la 9,39 miliarde USD in 2019 si se estimeaza ca va ajunge la 18,14 miliarde USD pana in 2027, crescand la un CAGR de 8,6% din 2020 pana in 2027.

In 2022, Coface observa o crestere brusca anticipata a creantelor, pe masura ce insolventele se materializeaza dupa stoparea stimulentelor guvernamentale si pe fondul cresterii tensiunilor economice si geo-politice. „Exista o cerere crescuta de cotatii in acest an, deoarece companiile cauta sa ia decizii informate cu privire la asumarea acestor riscuri sau la utilizarea asigurarii de credit ca instrument de management, si pentru a creste in siguranta.” a adaugat Chris Little.

Ne angajam sa oferim clientilor nostri servicii de top in asigurarea de credit comercial. Pentru a atinge acest obiectiv, este esential sa fim cat mai aproape de clientii nostri. Deschiderea acestei sucursale ne ofera posibilitatea de a furniza servicii direct companiilor din Noua Zeelanda. Vom lucra, de asemenea, indeaproape cu brokerii pentru a deservi firmele din aceasta tara si pentru de a le ajuta sa se dezvolte atat pe plan domestic, cat si extern,” a declarat Xavier Durand, CEO al Grupului Coface.

Descărcaţi acest comunicat de presă : COFACE CONTINUA EXPANSIUNEA LA NIVEL GLOBAL SI DESCHIDE O SUCURSALA IN... (399,70 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English