Stiri & Publicatii
14/09/2020
PUBLICATII ECONOMICE

Va ramane Europa o putere a energiei regenerabile dupa pandemie?

Va ramane Europa o putere a energiei regenerabile dupa pandemie?

Potrivit unui studiu recent realizat de Coface, criza COVID-19 a avut un impact negativ asupra dezvoltarii globale a energiei regenerabile pe termen scurt, iar provocarile se vor pastra pe termen mediu si lung.

Segmentul de energie regenerabila s-a consolidat accelerat in ultimii 20 de ani, in special in ceea ce priveste generarea de energie electrica, castigand cota de piata mai mare in raport cu sursele traditionale de energie precum carbunele, petrolul si energia nucleara. Criza COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra acestui segment din sectorului energetic, deoarece pandemia a perturbat lanturile de aprovizionare si disponibilitatea fortei de munca. Accesul la finantare a fost, de asemenea, afectat puternic. Aceste tendinte recente au influentat proiectele care fusesera deja aprobate, precum si alte proiecte in curs de desfasurare.

Se asteapta ca alte sectoare sa foloseasca tot mai mult energii regenerabile, in special sectoarele chimice sau metalele, ale caror activitati le fac poluatori majori care trebuie sa respecte reglementari mai stricte. Aceste sectoare trebuie, de asemenea, sa se adapteze la atitudinea vehementa a publicului fata de poluare si la posibilitatea de crestere a numarului de actiuni in justitie.

  • Energia regenerabila a luat avant in ultimii ani, crescand de la 21,8% din capacitatea electrica totala instalata la nivel mondial in 2000 la 34,7% in 2019.
  • Un efect secundar al pandemiei COVID-19 este ca se asteapta ca emisiile globale de CO2 sa scada cu aproximativ 8% fata de anul anterior (YoY) in 2020, pana la nivelul la care erau acum un deceniu.
  • China este un producator major de energie regenerabila si un lider global in tranzitia energetica.
  • In America Latina, integrarea surselor regenerabile de energie in retea nu mai este optionala.
  • Pentru lanturile de aprovizionare, pandemia COVID-19 a limitat utilizarea surselor regenerabile de energie si va determina scaderea in suplimentarea capacitatilor cu 13% in 2020, dupa zece ani de crestere constanta.
  • Se anticipeaza o volatilitate ridicata a pretului energiei electrice pe viitor
  • Sectoarele chimic, metale, hartie, lemn si TIC vor fi cei mai mari utilizatori de energie regenerabila.
Descărcaţi această publicaţie : Va ramane Europa o putere a energiei regenerabile dupa pandemie? (1,50 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English