Stiri & Publicatii
12/11/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Studiu privind situatia insolventelor in Romania in primele noua luni din 2014

Insolvente 9 luni

Din analiza Coface, realizata pe baza datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului rezulta ca, pe parcursul primelor noua luni ale anului 2014 s-au deschis 15.575 de insolvente noi, in scadere cu aproximativ 17% fata de aceeasi perioada a anului anterior (18.735 de proceduri noi de insolventa). Contractia inregistrata la sfarsitul lunii septembrie este in linie cu estimarile anuntate de Coface la sfarsitul primului semestru, respectiv o reducere cu 15% a insolventelor pentru intreg anul.

Din punctul de vedere al distributiei sectoriale, sectorul constructiilor, fabricarea produselor textile, HORECA, industria extractiva si transporturile au ramas in top 5 sectoare cu cel mai ridicat nivel al insolventelor raportat la 1.000 de firme active.

Distributia teritoriala a cazurilor de insolventa din primele noua luni ale anului 2014 a suferit modificari importante fata de situatia existenta in aceeasi perioada a anului anterior, dar pastreaza tendinta observata in primul semestru. Astfel, Bucurestiul ramane singura regiune in care insolventele au crescut in perioada analizata (+24%), restul regiunilor inregistrand scaderi pentru acest indicator.

In cazul disciplinei de plata se observa imbunatatiri continue in perioada analizata, cifrele indicand atat o contractie valorica, cat si numerica a instrumentelor refuzate la plata, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. 

Descărcaţi această publicaţie : Studiu privind situatia insolventelor in Romania in primele noua luni ... (620,56 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English