Stiri & Publicatii
14/07/2020
PUBLICATII ECONOMICE

Statele Unite: falimente in ritm diferentiat

Statele Unite: falimente in ritm diferentiat

Pe masura ce epidemia de COVID-19 afecteaza foarte tare Statele Unite, Coface prognozeaza in scenariul sau de referinta ca PIB-ul tarii se va contracta cu 5,6% in 2020, inainte de a-si reveni cu 3,3% in 2021. Cu toate acestea, prognoza este amenintata de redeclansarea focarelor in mai multe state, care si-au incetat activitatea sau care amana reluarea activitatii dupa carantina extinsa din aprilie.

In ceea ce priveste falimentele, scaderea PIB-ului ar trebui sa fie urmata de o crestere masiva a cererilor de faliment. De la inceputul crizei, aceste cereri au scazut din februarie, aspect determinat de o scadere semnificativa a solicitarilor de faliment in conformitate cu prevederile din capitolul 7 din legea americana a falimentului (lichidare). In acelasi timp, numarul companiilor care solicita protectia prevazuta in capitolul 11 (reorganizare) a crescut brusc (+48% fata de anul anterior in luna mai), ceea ce indica faptul ca falimentele legate de COVID-19 sunt deja in crestere. Coface prognozeaza ca procesura de faliment va reveni in a doua jumatate a anului 2020, cu o crestere preconizata de 43% intre sfarsitul anului 2019 si sfarsitul anului 2021.

Mai mult, estimarile Coface arata ca firmele „zombie”, care s-au dezvoltat in ultimul deceniu, reprezentand peste 6% din companii in 2019, ar putea fi, de asemenea, conduse catre faliment in urmatoarele luni. Pe fondul acumularii de datorii, numarul companiilor aflate in dificultate va creste.

Descărcaţi această publicaţie : Statele Unite: falimente in ritm diferentiat (1,48 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English