Stiri & Publicatii
04/01/2018
PUBLICATII ECONOMICE

Sondajul platilor corporative in Germania: un an mai bun pentru exportatori si pentru comertul intern

Sondajul platilor corporative in Germania

Cel de-al doilea sondaj anual al platilor corporative din Germania realizat de Coface confirma multe dintre tendintele anticipate. Totusi, se pot observa unele imbunatatiri. 

Al doilea studiu Coface privind experienta de plata a companiilor din Germania a aratat ca, in ciuda pozitiei solide a economiei germane si scaderii numarului de insolvente corporative, intarzierile platilor sunt inca un lucru obisnuit. Totusi, ele devin mai putin frecvente cand sunt comparate cu rezultatele din 2016. Prin comparatie la nivel international, aceste intarzieri sunt in general mai scurte in Germania. Ca o consecinta a mediului global mai bun, experienta de plata a companiilor orientate catre export s-a imbunatatit. Aceste tendinte - de economie interna robusta si mediu extern mai sanatos - ar putea imbunatati si mai mult comportamentul de plata in 2018.

 

Intarzierile medii la plata raman stabile: 41,4 zile, la fel ca in 2016. Pentru mai mult de trei sferturi dintre companiile germane, durata maxima a intarzierilor la plata este de 60 zile, ca in 2016. Unele sectoare sufera din cauza unor intarzieri mai mari ale platilor, care sunt in mod semnificativ peste medie. Acestea includ in special industria Textila/ Piele/ Imbracaminte unde valoare medie ipotetica a intarzierilor la plata este de 54,5 zile, urmata de Lemn/ Mobila, cu 53,8 zile. Folosind modelul Coface, cele mai mici intarzieri la plata sunt in industriile Mecanica/ Precizie (25,0 zile), Auto (31,9 zile) si sectoarele Produse Chimice/ Combustibili/ Minerale (33,1 zile).

Dintr-o perspectiva sectoriala, companiile germane din sectorul auto sunt cele mai preocupate in legatura cu o posibila crestere a creantelor restante din cauza Brexit, dar cu un procent relativ mic de 14,3%. Producatorii de bunuri de investitii in Inginerie Mecanica (8,5%) si in Industria Mecanica/ Precizie (5,9%) sunt de asemenea usor mai precauti in legatura cu asteptarile lor.

Descărcaţi această publicaţie : Sondajul platilor corporative in Germania: un an mai bun pentru export... (735,01 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English