Stiri & Publicatii
09/09/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama Romania

Panorama Romania
Dupa 5 ani de provocari, performanta economica a Romaniei dovedeste ca aceasta a devenit unul dintre liderii redresarii europene si a depasit asteptarile cu un PIB in crestere cu 3,5% in 2013. Cu toate acestea, perfomantele din 2014 arata o alta imagine.

Analizand detaliile cresterii economice a Romaniei care au depasit media ECE din 2013, de 1,2%, se poate remarca ca cele mai semnificative contributii au provenit din sectorul agricol, precum si din industrie, in special din productia de automobile care a furnizat in principal catre clientii din strainatate.

Pot fi considerati acesti factori contribuitori sustenabili la performanta economica viitoare a Romaniei, mai ales in contextul in care tara a intrat intr-o recesiune tehnica in primele doua trimestre din 2014? In aceasta Panorama, vom observa, de asemenea, ca sectorul agricol este foarte important pentru economia Romaneasca, aproape 31% din populatia apta de munca fiind ocupata in acest sector.

Sectorul transporturilor este un pilon important al economiei tarii. Companiile de transport romanesti din acest sector, au a doua cea mai mare flota de autovehicule de marfa din regiunea ECE si costuri atractive cu forta de munca, sunt bine echipate pentru a satisface cererea tot mai mare pentru servicii de transport si de comert international. Aceasta Panorama va raspunde la intrebarea daca acestea sunt momentan „blue chips” pentru care singura problema in acest moment ar putea fi „ sa se planga” in legatura cu cererea foarte mare pentru serviciile lor. Nu in ultimul rand, Panorama analizeaza care sunt nivelurile de risc pentru anumite sectoare ale economiei romanesti.

 

cuprins
Partea 1: Evolutii recente
Partea a 2-a: Evolutii la nivel sectorial: Sectorul Transporturilor/ Sectorul Agriculturii
Partea a 3-a: Barometru Sectorial
Concluzii
Descărcaţi această publicaţie : Panorama Romania (4,56 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English