Stiri & Publicatii
04/02/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama Riscurilor de Tara - China: La ce sa ne asteptam in 2014

Panorama Riscurilor de Tara China
In urma celei de-a treia sesiuni plenare aferenta celui de-al 18-lea Comitet Central al Partidului Comunist din China (CPCCC) a fost anuntat un spectru larg de planuri reformatoare, iar Guvernul a intreprins o serie de actiuni. Acestea sunt semne clare ca eforturile chinezilor de a restructura economia sunt mai mult decat niste pretentii nerealiste.

Desi ar trebui sa fim entuziasmati de initiativele economiei chineze, nu putem totusi ignora riscurile. Pe termen scurt, atentia trebuie indreptata catre posibilul impact negativ asupra economiei ca rezultat al eforturilor de reforma si riscurilor de credit asociate cu cresterea costurilor finantarilor.

2014 este un an al divergentelor pentru economia chineza, reprezentand tendintele diferite ale mediului de afaceri micro si macro. Din punct de vedere macro, cresterea economica va fi puternica, cu o incetinire usoara de 7,2% fata de anul precedent, in timp ce alti indicatori cheie vor ramane stabili

De cealalta parte, companiile se vor confrunta cu provocari. Barometrul sectorial Coface - ce reflecta performanta financiara a companiilor din numeroase industrii, precum si istoricul platilor - prezinta riscuri ridicate in economia chineza. In special companiile din sectorul electronicelor si IT - unde s-a observat o deterioare a istoricului platilor - ar trebui sa adopte practici dedicate gestiunii riscului de credit.

De discutiile de pe ordinea de zi a reformelor chineze, precum masurile impotriva problemelor de supracapacitate, vor beneficia pe termen lung industriile supraaprovizionate, insa pe termen scurt si mediu ne putem astepta la turbulente. Industria otelului si a carbunelui ar trebui sa beneficieze de determinarea liderilor de a accelera urbanizarea in China, insa intensificarea cererii vine numai din regiunile selectate ca rezultat al determinarii liderilor de a taia supracapacitatea. Cu ajutorul politicilor in curs de elaborare, dedicate protectiei mediului, aceste sectoare vor avea parte de reforme continue, in timp ce jucatorii din industrie mai mici si ineficienti vor expermenta o presiune crescanda in viitorul apropiat.

Descărcaţi această publicaţie : Panorama Riscurilor de Tara - China: La ce sa ne asteptam in 2014 (666,76 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English