Stiri & Publicatii
11/07/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama Riscurilor de Tara: Brazilia

Panorama Riscurilor de Tara: Brazilia

Brazilia are al 7-lea cel mai mare PIB din lume si ocupa locul 5 in ceea ce priveste cea mai mare suprafata a tarii si populatie (peste 195 de milioane de locuitori). Este, de asemenea, cea mai importanta economie din America Latina, reprezentând 40% din totalul activitatii si cu un PIB pe cap de locuitor de 11.1 USD.

In 2001, odata cu formarea acronimului BRIC, impreuna cu Rusia, India si China, Brazilia a fost crescuta ca una dintre economiile emergente orientata spre dezvoltare. Ideea ca cea mai mare economie din America Latina va prospera s-a bazat pe pe preturile ridicate ale materiilor prime, ca urmare a cresterii economice rapide din China. Domeniul petrolier descoperit recent (Pre-Salt) la mare adancime si terenul fertil si resursele terestre si minerale abundente. Tara este producator si exportator major al numeroase produse alimentare, precum soia si minereu de fier.

Din 2004-2008 Brazilia a crescut, in medie, cu 4.8% pe an, dar in fosta perioada, 2009-2013, rata medie a scazut la 2.7%. Este adevarat ca activitatea de decelerare din China a contribuit, dar explica doar o parte din ceea ce s-a intâmplat.

Brazilia nu a profitat de avantajele economiei infloritoare din trecut pentru a adopta reformele necesare modernizarii infrastructurii si imbunatatirii climatului de afaceri din tara. In conformitate cu Indexul de Competitivitate Globala din perioada 2013-2014 a Forumului de Clasificare Economica Mondiala, Brazilia a fost clasata pe pozitia 56 din cei 148 de participanti in ceea ce priveste competitivitatea.

 

CUPRINS

PARTEA I: ANALIZA MACRO ECONOMICA

Scenariul macro-economic actual din Brazilia

 

PARTEA a II a: industria BRAZILIei

Chimicalele: Impotriva vantului

Sectorul Auto: A avut un start dificil anul acesta

Agricultura: Zilele rele par sa se fi terminat

Otelul: Supra-productie si lipsa de competitivitate

Retail-ul: Nu la fel de stralucitor ca inainte 

 

PARTEA a III a: BAROMETru sectorial

Evaluare de risc sectoriala

 

PARTea a IV a: CONCLUzii
Descărcaţi această publicaţie : Panorama Riscurilor de Tara: Brazilia (3,51 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English