Stiri & Publicatii
01/05/2013
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama Riscurilor Sectoriale: Industria chimica din Romania

Industria chimica din Romania
LA NIVEL NATIONAL, INDUSTRIA CHIMICA INDICA O TENDINTA ASCENDENTA, DAR TOTODATA TRAGE SI UN SEMNAL DE ALARMA ASUPRA UNOR POTENTIALE RISCURI

Alegerea industriei chimice ca prim subiect al acestui nou tip de studiu in format extins nu este intamplatoare, acesta fiind unul dintre cele mai mari si mai dinamice sectoare industriale la nivel mondial, cu un volum global al vanzarilor de 2.744 MLD EUR in 2011, in crestere cu 11,6% fata de anul precedent, ceea ce confirma pozitionarea sa ca unul dintre motoarele principale de redresare economica.

In Romania acest sector nu reprezinta numai un domeniu de activitate cu mare traditie si impact in economia nationala, ci si unul cu o evolutie aparte in contextul economic al ultimilor ani. Conform celor mai recente situatii financiare publicate de Ministerul Finantelor la sfarsitul anului 2011, in sectorul industriei chimice functionau un numar total de 4.598 de firme considerate active, care generau o cifra de afaceri totala de 47,4 MLD RON si 89.696 de locuri de munca.

 

DISCIPLINA DE PLATA A COMPANIILOR DIN INDUSTRIA CHIMICA POATE INREGISTRA DEFICITE 

Evaluarea comportamentului de plata la nivel sectorial reprezinta o componenta esentiala de analiza si evaluare a situatiei industriei chimice, mai ales in contextul actual al deteriorarii disciplinei de plata la nivel general. Aceasta tendinta este cauzata de persistenta constrangerilor de lichiditate pentru companii, ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare oferite de banci si a mentinerii la un nivel ridicat a perioadei de incasare a creantelor comerciale de catre firme. 

In vederea estimarii comportamentului de plata al companiilor din industria chimica care fac obiectul acestui studiu, Coface Romania a urmarit doua directii principale de analiza:

  • Situatia datoriilor restante inregistrate la bugetul de stat
  • Verificarea incidentelor de plata cu instrumente de debit inregistrate la CIP

Pentru mai multe informatii despre industria chimica din Romania, va invitam sa parcurgeti intregul studiu.

Descărcaţi această publicaţie : Panorama Riscurilor Sectoriale: Industria chimica din Romania (544,85 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English