Stiri & Publicatii
11/03/2015
PUBLICATII ECONOMICE

Panorama America Latina

Latin America

America Latina este unul dintre producatorii principal de bunuri de larg consum, iar scaderea recenta a pretului petrolului afecteaza tarile din regiune in diferite moduri. Unele dintre ele pot beneficia de cotatia internationala mai mica, altele sunt deja afectate negativ pe termen scurt si un al treilea grup ar putea fi afectat doar pe termen mediu.

Cine ar trebui sa castige si cine ar trebui sa piarda in acest scenariu sunt aspectele dezbatute in prima parte a Panorama America Latina. In plus, ne vom concentra asupra mediului economic actual, precum si previziunile pentru Argentina, Chile si Columbia, economiile reprezentative pentru regiune, care s-au confruntat cu diferite scenarii. Argentina este in prezent in recesiune, cu inflatie ridicata, rezerve internationale reduse, cresterea barierelor pentru importuri si  refuza in continuare ceea ce i se ofera. La polul opus, Chile, care este adesea considerata reper al regiunii, a raportat o incetinire a activitatii asociate, in principal, cu preturile internationale mai mici la cupru. Nici economia columbiana care a fost favorita recenta a regiunii, nu va fi imuna la soc petrolier.

In aceasta Panorama, se va face o analiza a sectoare importante, specifice fiecarei tari. Prin urmare, in Argentina ne intrebam cum va evolua piata auto in contextul crizei economice actuale. Chile este unul dintre producatorii cei mai mari de minereu, dar activitatea a incetinit din cauza preturilor internationale mai mici la aceste marfuri (in special pretul cuprului, datorita pozitiei sale ca producator lider). In Columbia, activitatea in sectorul constructiilor a fost stimulata, dar au fost raportate unele intarzieri la efectuarii platilor.

Descărcaţi această publicaţie : Panorama America Latina (498,83 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English