Stiri & Publicatii
01/07/2021
PUBLICATII ECONOMICE

Munca de la distanta: riscurile si oportunitatile relocarii virtuale

Munca de la distanta: riscurile si oportunitatile relocarii virtuale

Munca la distanta a devenit noua norma in timpul pandemiei Covid-19. Pe masura ce iesim din criza, aceasta schimbare culturala ar putea permite companiilor din tarile dezvoltate sa angajeze personal in regim de la distanta din tarile emergente pentru a-si reduce costurile cu forta de munca. Coface estimeaza ca numarul total de locuri de munca realizate de la distanta in economiile cu venituri ridicate este de aproximativ 160 de milioane, in timp ce numarul fortei de munca potentiala de la distanta din economiile cu venituri mici si medii este de aproximativ 330 de milioane. Coface estimeaza, de asemenea, ca firmele franceze ar economisi 7% din costurile cu forta de munca, chiar daca doar 1 din 4 locuri de munca de la distanta ar fi relocat.

Pentru economiile emergente, aceasta potentiala mutare virtuala ar putea deveni un pilon al dezvoltarii. Pentru a identifica castigatorii probabili ai acestei tendinte, Coface a construit un indicator bazat pe patru criterii cheie: capitalul uman, competitivitatea costului fortei de munca, infrastructura digitala si climatul de afaceri. Asia de Sud-Est se prefigureaza ca regiune cu potential ridicat, in special India si Indonezia; la fel ca alte tari mari emergente, cum ar fi Brazilia si Polonia.

Cu toate acestea, relocarea virtuala ar putea genera anxietate economica in randul angajatilor din economiile mature si ar putea deveni o sursa de risc politic.

Descărcaţi această publicaţie : Munca de la distanta: riscurile si oportunitatile relocarii virtuale (4,19 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English