Stiri & Publicatii
10/09/2015
PUBLICATII ECONOMICE

Insolventele companiilor in Europa de Vest: usoara relaxare confirmata pentru 2015

Insolventele companiilor in Europa de Vest

In aceasta prima prezentare generala a insolventelor companiilor din Europa, Coface analizeaza raspunsul la urmatoarea intrebare: „Revenirea la cresterea observata in Europa a fost suficient de puternica pentru a aduce o reducere de durata a insolventelor?” Pentru 10 din cele 12 tari din Europa de Vest analizate in cadrul studiului, raspunsul a fost„da”. Cu ajutorul unui model econometric, Coface estimeaza ca numarul insolventelor va scadea in cele 10 tari pana la finalul anului 2015, in acord cu prognozele de imbunatatire a Zonei Euro, care va ajunge la 1,5% in 2015 si 1,6% in 2016, de la de 0,9% in 2014. Activitatea va fi sustinuta de scaderea pretului petrolului si in Euro, renuntarea treptata la politicile fiscale restrictive, relaxarea fiscala venita din partea Bancii Centrale.

De altfel, Spania, Portugalia, Olanda care ar putea inregistra scaderi de respectiv 20%, 16% si 21% an de an, se numara printre liderii care indeplinesc conditiile pentru reluarea cresterii in Zona Euro. Marea Britanie nu este deloc departe (-10%), scadere prognozata pana la finalul anului 2015, in timp ce Franta va inregistra o scadere de (-3%); in Germania (-2%) imbunatatirea pare mai redusa.

Cu toate acestea, anumite tari se remarca printr-o crestere a lichidarilor de afaceri. Acest lucru este valabil mai ales pentru Italia si Norvegia, cu cresteri asteptate ale insolventelor de 7% si respectiv 6%. In timp ce redresarea a fost prea slaba pentru a fi in beneficiul mediului de afaceri din Italia, Norvegia a avut de suferit din cauza dependentei de petrol, al carui pret a scazut cu 60% incepand din luna iulie 2014.

 

DESCARCA PUBLICATIA

  • Part 1: How do business adapt during a crisis?
  • Part 2: A cycle for fewer business failures has begun in Europe
  • Part 3: Will the improvement continue until the end of 2015?

  

 

 

 

 

 

 

DESCARCA INFOGRAFICUL

 

 Click pe imagine pentru a descarca infograficul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descărcaţi această publicaţie : Insolventele companiilor in Europa de Vest: usoara relaxare confirmata... (1,00 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English