Stiri & Publicatii
10/04/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Insolvente Coface CEE 2013

Insolvente Coface CEE 2013

Acest raport reprezinta a doua editie a publicatiilor anuale ce analizeaza tendinta insolventelor in tarile Europei Centrale si de Est (CEE) si contine rezultatele unui studiu al insolventelor efectuat in randul economiilor din CEE, o regiune ce s-a confruntat in 2013 cu o crestere accelerata a ratei insolventelor in multe tari (de exemplu, 39% in Bulgaria si 32% in Republica Ceha).

Editia curenta ofera, de asemenea, si o explicatie a acestei deteriorari, impreuna cu o imagine de ansamblu a situatiei economice cu care se confrunta companiile din fiecare tara. Performanta macro afecteaza, fara indoiala, rezultatele financiare ale unei companii si profitabilitatea acesteia.

Anii 2012 si 2013 au fost o provocare din acest punct de vedere, in timp ce media de crestere reala a PIB a fost de 1,2% - sub potentialul economiilor din CEE. Acest lucru inseamna ca firmele se confrunta deja cu o redresare graduala determinata in principal de economiile tarilor dezvoltate si partenerii traditionali comerciali ai regiunea CEE?

De asemenea, aceasta publicatie investigheaza modul in care mediul micro a fost afectat de aceasta incetinire. Si-a revenit in cele din urma sectorul constructiilor dintr-o recesiune pe termen lung? Ce sectoare de afaceri au fost cele mai afectate in 2013?

Aceasta editie a Raportului de Insolventa se concentreaza asupra Poloniei, ca fiind cea mai mare economie din regiunea CEE, oferind o analiza in profunzime a statisticilor de insolventa, urmata de evaluari scurte pentru alte state din CEE, iar in ultima sectiune este furnizata evaluarea Coface asupra situatiei financiare a companiilor din regiunea CEE in 2013 si care sunt asteptarile cu privire la evolutia acestora.

Descărcaţi această publicaţie : Insolvente Coface CEE 2013 (678,46 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English