Stiri & Publicatii
18/11/2015
PUBLICATII ECONOMICE

Insolventa vs. Excelenta

Insolventa vs. Excelenta
Top 5 greseli ale firmelor insolvente si secrete de succes ale companiilor cu risc scazut "Excellent SME"

Prezentul studiu analizeaza calitatea veniturilor si randamentul investitiilor prin comparatia in oglinda a companiilor cu risc scazut si a celor care au intrat in insolventa, cu scopul de a observa practicile de afaceri care reduc sau amplifica riscul de insolventa.

Prin companiile cu risc scazut intelegem companiile mici si mijlocii incadrate de catre Coface in clasa de risc scazut, care au obtinut Certificatul Excellent SME.
Prin companiile cu risc crescut intelegem cele 7.389 de companii care au intrat in insolventa in primele noua luni ale anului curent, dintre care 4.249 au depus declaratiile financiare inainte de momentul deschiderii procedurii de insolventa. Acest esantion este reprezentativ, deoarece procentul de acoperire numerica este de 58% in timp ce ponderea valorica este de aproape 85%.

Analiza detaliata a informatiilor financiare extinse pentru cele doua categorii de companii ne permite sa observam prin comparatie cinci elemente esentiale privind calitatea veniturilor si managementul investitiilor.

Descărcaţi această publicaţie : Insolventa vs. Excelenta (936,82 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English