Stiri & Publicatii
30/06/2015
PUBLICATII ECONOMICE

Global Country Risk Outlook Iunie 2015

Global Country Risk Outlook Iunie 2015

Aceasta publicatie contine o analiza a situatiei economice si o perspectiva asupra Africii subsahariene. Dupa o lunga perioada de criza, situatia economica a devenit mai favorabila, in ciuda falimentului Lehman Brothers in 2008 si a crizei datoriilor suverane din zona euro. Aceasta parte a lumii a reusit sa beneficieze de reforme structurale, consolidarea finantelor publice, investitii straine semnificative, lichiditate globala abundenta si un mediu politic mult mai stabil. Scaderea preturilor materiilor prime la nivel mondial poate rasturna situatia. Cu toate acestea, lucrurile stau diferit de la o tara la alta. Unele sufera si vor continua sa sufere de pe urma deteriorarii situatiei, iar altele care inceput deja sa-si diversifice economiile, ar trebui sa fie protejate de furtuna.

Aceste provocari se regasesc si in Barometrul trimestrial al tendintelor globale ale riscului de tara, ce cuprinde explicatia cresterii evaluarii pentru Portugalia, Republica Ceha si Vietnam. De asemenea, se specifica si de ce Algeria, Bahrain, Canada, Gabon, Madagascar, Africa de Sud si Tanzania au fost plasate sub monitorizare negativa, precum si motivul scaderii evaluarii Chinei.

Barometrul contine si rapoarte actualizate pentru unele dintre aceste tari, cu o explicatie detaliata a situatiei economice a acestora. Cititorii pot gasi aici si o analiza actualizata a Angolei, Argentinei si Egiptului.

Descărcaţi această publicaţie : Global Country Risk Outlook Iunie 2015 (1,19 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English