Stiri & Publicatii
22/05/2014
PUBLICATII ECONOMICE

Electronicele in Asia / Barometru Sectorial

Electronicele in Asia / Barometru Sectorial

Incepem aceasta Panorama din 2014 cu o sectiune dedicata barometrului sectorial la nivel mondial, care evalueaza riscul de credit in cadrul sectoarelor economice cheie din cele trei regiuni mari ale lumii.

 

barometerU SECTORIAL

America de Nord ramane pe drumul cel bun, cu companii ale caror rezultate se imbunatatesc in mod constant. Puterea lor financiara confirmata stabilizeaza riscul sectorial la un nivel relativ confortabil. In Europa de Vest, revenirea la cresterea economica se poate face doar gradual, dar este reala. Fara a avea modificari majore, se poate observa ca riscul sectorial tinde sa se stabilizeze, in special in tarile cele mai afectate de ultima recesiune. In cele din urma, tarile emergente din Asia sunt acum un motiv de ingrijorare. Incetinirea cresterii economice in China evidentiaza dificultati structurale care afecteaza profitabilitatea companiilor. Sectoarele care sufera de supracapacitate se confrunta acum cu provocarea restructurarilor si acest proces inevitabil poarta cu sine riscuri mai mari. Evaluarea riscurilor din industria metalurgica, care sintetizeaza toate excesele posibile s-a deteriorat in acest mediu.

 

ELECTRONICELE IN ASIA: INOVATIE, MOTOR DE CRESTERE ECONOMICA SI FACTOR DE RISC

Ulterior, ne indreptam atentia asupra industriei electronicelor din economiile emergente din Asia, o regiune care a devenit intr-o perioada foarte scurta, atelierul lumii pentru multe componente electronice. La fel cum a facut Japonia, tarile in curs de dezvoltare din Asia s-au pozitionat ca jucatori cheie ai sectorului. Cu toate acestea modelul are limitele sale, iar riscul de credit tinde acum sa creasca, fapt confirmat de studiul Coface asupra companiilor din China: jucatorii de talie medie din Asia depind excesiv de firmele straine mari. Marjele lor sunt in scadere si trebuie sa investeasca sume tot mai mari pentru a tine pasul cu schimbarile rapide. Acesta este cazul Chinei continentale, dar, de asemenea, insa intr-o masura mai mica, Taiwanului si Hong Kongului. Companiile asiatice din sector simbolizeaza succesul economiilor emergente si, in mod inevitabil, se deplaseaza in partea superioara a lantului valoric. Dar au ceea ce este nevoie pentru a limita riscurile asociate cresterii?

Descărcaţi această publicaţie : Electronicele in Asia / Barometru Sectorial (893,91 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English