Stiri & Publicatii
14/02/2023
PUBLICATII ECONOMICE

De la pesimism excesiv la optimism excesiv -Barometrul Coface T4 2022-

De la pesimism excesiv la optimism excesiv -Barometrul Coface T4 2022-

Anul 2023 incepe cu vesti bune pe frontul macroeconomic. In primul rand, Europa a evitat o recesiune care parea inevitabila. Cresterea eficientei si incetinirea activitatii au condus la o scadere brusca a preturilor la energie si, prin urmare, la o incetinire binevenita a inflatiei. In cele din urma, perspectiva unei redresari in China in a doua jumatate a anului, desi foarte incerta, aduce, de asemenea, sperante pentru economia globala. Acest lucru a fost suficient pentru ca pietele financiare sa se dezlantuie, linistite de faptul ca cel mai rau scenariu este, deocamdata, putin probabil sa se produca.

Desi se prefateaza un acord comun cu privire la cele de mai sus, o doza de precautie este recomandata. Provocarile cu care se confrunta economia globala inca de anul trecut raman relevante, iar criza multidimensionala pe care o traversam nu va disparea in curand: fragmentarea geopolitica, criza energetica, schimbarile climatice, riscurile epidemice... Transformarea lumii accelereaza si genereaza riscuri care ar putea schimba scenariile cel mai bine concepute.

In acest context, evaluarile de risc ale Coface s-au modificat putin, cu 5 modificari pentru riscurile de tara si 16 modificari pentru riscurile sectoriale. In mare, tendinta arata mai multe retrogradari.

Descărcaţi această publicaţie : De la pesimism excesiv la optimism excesiv -Barometrul Coface T4 2022- (4,46 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English