Stiri & Publicatii
14/09/2021
PUBLICATII ECONOMICE

Cum vor arata Emiratele Arabe Unite dupa COVID-19?

Cum vor arata Emiratele Arabe Unite dupa COVID-19?

Economia EAU a fost lovita de un soc dublu in 2020: prabusirea preturilor la petrol si pandemia COVID-19. Conform estimarilor preliminare, economia Emiratelor Arabe Unite a scazut cu 6,1% in 2020. Cu toate acestea, perspectivele sunt mai optimiste pentru 2021. Coface se asteapta la o crestere de 3,1% pe fondul campaniei rapide de vaccinare, a unei redresari bruste a economiei globale si a revenirii preturilor la energie.

Cu toate acestea, amploarea redresarii va varia in functie de sectoare. Se asteapta ca evolutiile din turism, constructii si comert cu amanuntul sa fie in linie cu noile variante ale virusului. COVID va fi, de asemenea, determinant pentru sectorul de comert cu amanuntul, unul dintre cele mai diversificate si dezvoltate din regiune.

Petrolul si transportul vor beneficia de redresarea economica globala si regionala. In iulie, EAU au convenit cu grupul OPEC+ sa isi mareasca referinta de baza pentru productia de petrol. In ciuda provocarilor, perspectivele raman pozitive pentru sectorul petrolier din Emiratele Arabe Unite, in conformitate cu unele proiecte de investitii. Pozitia EAU ca centru comercial regional va sprijini sectorul lor de transporturi.

In aceste conditii, normalizarea relatiilor dintre EAU si Israel va fi profitabila in ceea ce priveste comertul si investitiile intr-o varietate de sectoare. Pot aparea unele tensiuni neasteptate cu Arabia Saudita din cauza concurentei pentru statutul de hub regional, dar ar trebui sa ramana limitate la sfera economica.

Descărcaţi această publicaţie : Cum vor arata Emiratele Arabe Unite dupa COVID-19? (505,91 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English