Stiri & Publicatii
30/10/2023
PUBLICATII ECONOMICE

Consiliul de Cooperare din Golf: Un adevarat castigator in contextul economic actual

Consiliul de Cooperare din Golf: Un adevarat castigator in contextul economic actual

Dupa o incetinire economica in 2023, in principal din cauza scaderii productiei de energie si a preturilor mai mici, 2024 se prefigureaza ca un an de crestere economica accelerata pentru tarile Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG). Dupa cateva luni marcate de pesimism cu privire la cererea globala de petrol, preturile au inceput sa creasca, insa diferentiat la nivel de tari.

 

Dupa cateva luni de pesimism cu privire la cererea globala de petrol, preturile au inceput sa creasca in urma anunturilor Rusiei si Arabiei Saudite legat de prelungirea reducerilor de productie pana la sfarsitul anului. Totusi, tarile nu vor beneficia in mod egal de aceasta usoara crestere a pretului petrolului.

 

Desi depind inca foarte mult de sectorul petrolier, tarile CCG au implementat planuri de diversificare economica in urma scaderii pretului petrolului intre 2014 si 2016. In timp ce Emiratele Arabe Unite au fost in fruntea diversificarii economice, Arabia Saudita a anuntat investitii substantiale in ultimii ani.

Descărcaţi această publicaţie : Consiliul de Cooperare din Golf: Un adevarat castigator in contextul e... (848,29 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English