Stiri & Publicatii
05/05/2020
PUBLICATII ECONOMICE

COVID-19 readuce in prim plan problema datoriilor tarilor emergente

COVID-19 readuce in prim plan problema datoriilor tarilor emergente

Consecintele pandemiei de COVID-19 sunt probabil mai grave pentru economiile emergente, desi analizele s-au concentrat pana acum in principal pe China, Europa si Statele Unite.

Chiar daca gradul de vulnerabilitate al acestor tari la socul pandemiei depinde de mai multi factori, punctul de plecare al finantelor lor publice este o problema-cheie, deoarece determina capacitatea de a raspunde multor consecinte economice ale crizei. In 2019 datoria publica a tarilor emergente era deja la un nivel maxim. In acest context, Coface evalueaza riscurile directe (economice si sectoriale) ale pandemiei asupra dezvoltarii tarilor emergente.

Iesirile de capital si cresterea riscului suveran sunt interdependente, chiar si pentrueconomiile indatorate in moneda locala

Iesirile de capital pe o scara nemaivazuta pana acum sunt efectul imediat al cresterii incertitudinii globale pe pietele emergente. In luna martie, vanzarile de catre investitorii straini de obligatiuni si actiuni de pe 24 de piete emergente au depasit 80 miliarde de dolari, o crestere de patru ori fata de ultimul trimestru al anului 2008.

Descărcaţi această publicaţie : COVID-19 readuce in prim plan problema datoriilor tarilor emergente (744,65 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English