Stiri & Publicatii
30/09/2015
PUBLICATII ECONOMICE

Barometrul Riscurilor de Tara T3 2015

Barometrul Riscurilor de Tara T3 2015

Pentru al patrulea an consecutiv, cresterea globala va reusi sa depaseasca 3%. La inceputul anului, oricum, acest obiectiv nu parea de neatins, pentru ca era de asteptat ca politicile monetare expansioniste, combinate cu scaderea pretului petrolului si cu politicile mai putin restrictive sa accelereze in mod eficient cresterea.

Dar nu a fost  cazul. Cine este de vina? In special pietele emergente, cu Rusia si Brazilia aflate in recesiune profunda si cu o crestere care a incetinit mai rapid decat era de asteptat in China, in timp ce preturile au scazut in Africa de Sud si Turcia.

Multe dintre tarile catre care sunt trimise marfurile de export se confrunta cu lupte. In acest context, monedele tarilor emergente s-au depreciat brusc fata de dolar. O minima consolare: India este singura economie majora, in curs de dezvoltare, care nu este o dezamagire, cu o rata de crestere de peste 7% in acest an si anul viitor.

In acest context, Coface retrogradeaza mai multe evaluari ale tarilor cu piete emergente, in special din America Latina, care vor fi in recesiune in acest an: Brazilia, Ecuador, Chile, Trinidad si Tobago. Nivelul de risc a crescut, de asemenea, in Malaezia, Tunisia si Armenia. In schimb, perspectiva pentru Ungaria a fost actualizata la pozitiv, ca un simbol al Europei Centrale, care beneficiaza timid de recuperarea zonei Euro.

Descărcaţi această publicaţie : Barometrul Riscurilor de Tara T3 2015 (1,09 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English