Stiri & Publicatii
26/10/2021
PUBLICATII ECONOMICE

Barometru T3 2021: Problemele cu lanturile de aprovizionare si inflatia impiedica redresarea globala

Barometru T3 2021: Problemele cu lanturile de aprovizionare si inflatia impiedica redresarea globala

Redresarea economica continua dupa mai bine de 18 luni de la inceputul recesiunii globale declansate de pandemia COVID-19. Tendinta se datoreaza in mare parte accelerarii procesului de vaccinare din timpul verii, in special in economiile avansate. Acest lucru determina o revenire a consumului de servicii care presupun o interactiune mai mare. Situatia ramane, insa, eterogena in economiile emergente: revenirea aduce beneficii tarilor orientate spre export, in timp ce economiile dependente de servicii continua sa ramana in urma.

In ciuda perspectivelor pozitive, exista semnele tot mai mari ca redresarea globala isi pierde din avant. Focarele de pandemie din punctele critice ale lantului de aprovizionare au dus la intreruperi de aprovizionare, alimentand cresterea preturilor. Aceste evolutii incep sa afecteze productia si vanzarile producatorilor din toata lumea. Provocarile venite din zona ofertei, lipsa fortei de munca si inflatia, alaturi de amenintarea COVID-19, se adauga pe lista riscurilor si incertitudinilor.

In contextul redresarii continue, Coface a imbunatatit evaluarile de risc pentru 26 de tari, inclusiv Germania, Franta, Italia, Spania, Elvetia si Belgia. Exporturile puternice de produse manufacturate catre pietele avansate determina imbunatatiri de rating pentru economiile orientate catre export din Europa Centrala si de Est (Polonia, Ungaria, Cehia), din Asia (Coreea de Sud, Singapore, Hong Kong) si din Turcia. Dupa retrogradarea a 78 de rating-uri de tara anul trecut, aceste imbunatatiri se adauga celor 16 deja anuntate in prima jumatate a anului 2020. Ele sunt insotite de 30 de imbunatatiri ale evaluarilor sectoriale.

Descărcaţi această publicaţie : Barometru T3 2021: Problemele cu lanturile de aprovizionare si inflati... (1,69 MB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English