Stiri

Barometru T3, 2022 – Posibilitatea unei recesiuni globale devine tot mai clara

18/10/2022

Dincolo de repercusiunile razboiului din Ucraina, inasprirea monetara globala si constrangerile multiple asupra cresterii chineze releva o perspectiva sumbra. Pe termen scurt, economia pare sa se instaleze intr-un regim de „stagflatie”, in care stagnarea economica si preturile in crestere rapida coexista. Intre timp, posibilitatea unei recesiuni globale devine din ce in ce mai clara.

Aflati mai multe

Studiul Coface privind platile corporative din Germania 2022: Companiile se pregatesc pentru o noua criza

22/09/2022

In timp ce situatia economica actuala genereaza tot mai multe efecte negative, cea de-a sasea editie a sondajului Coface privind platile corporative din Germania indica faptul ca impactul asupra platilor in 2022 pare a fi moderat si comparativ mai mic decat socul general asupra economiei. Cu toate acestea, companiile sunt mai atente pe termen scurt si foarte pesimiste cu privire la viitor.

Aflati mai multe

STUDIU COFACE: INSOLVENTELE IN ROMANIA AU CRESCUT CU 16% IN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 FATA DE ACEEASI PERIOADA DIN ANUL PREDECENT

13/09/2022

Cel mai recent studiu Coface Romania arata ca in primul semestru din 2022 s-au deschis 3.510 proceduri noi de insolventa, in crestere cu 16% fata de nivelul anului anterior, si cu 6% peste nivelul anterior pandemiei Covid-19. Pierderile financiare cauzate de companiile insolvente in primul semestru din acest an au ajuns la 2,7 mld. lei, in crestere cu 36% fata de impactul similar din aceeasi perioada a anului trecut, si aproape cat toate pierderile generate de companiile care au intrat in insolventa in anul 2020.

Aflati mai multe

Alina Popa, noul Country Manager Coface Romania

03/08/2022

Coface Romania are incepand cu 1 august un nou Country Manager. Alina Popa preia astfel conducerea companiei de la Eugen Anicescu care detinea aceasta pozitie din 2016. Numirea din interiorul organizatiei reconfirma soliditatea echipei locale si potentialul acesteia de a consolida brandul Coface.

Aflati mai multe
TOATE STIRILE
  • Romanian
  • English