Asigurarea de credit comercial pe scurt

Asigurarea de credit comercial este o soluție de gestionare a riscului de credit care asigură dezvoltarea afacerii dumneavoastră, în special prin protejarea împotriva pierderilor cauzate de neplata facturilor.

Asigurarea creditelor comerciale (TCI) este o soluție pentru gestionarea riscului de credit comercial cu un scop foarte simplu: să vă ajute afacerea să se dezvolte în siguranță, protejând-o împotriva pierderilor cauzate de facturile neplătite.

Activitatea dvs. zilnică presupune acordarea de credite clienților dvs. pe piața internă și la export. Dar este o practică care vă expune la riscul de neplată sau de insolvență, care, împreună, reprezintă 25% din falimentele companiilor.
Pentru a evita datoriile neplătite și pentru a vă ajuta să gestionați mai eficient creanțele, asigurarea creditelor comerciale include trei servicii complementare:

 • Informații comerciale (BI), concepute pentru a evalua în timp real solvabilitatea financiară a clienților dvs. actuali și viitori, pe baza contextului economic și politic. 
 • Colectarea creanțelor facturilor dumneavoastră restante. 
 • Indemnizarea creanțelor garantate de polița dumneavoastră de asigurare de credit.

 

Ce riscuri comerciale acoperă asigurarea de credit comercial?

Asigurarea creditelor comerciale este un instrument puternic pentru controlul riscurilor comerciale. Aceasta acoperă:

 • Neîndeplinirea extinsă a obligațiilor de plată (întârzieri de plată). 
 • Creanțele neperformante rezultate din insolvența clientului. 
 • Riscul politic: neplata rezultată în urma unor evenimente politice sau climatice, restricții valutare, întreruperea comerțului sau exproprieri.

 

Cum funcționează o poliță de asigurare a creditelor comerciale?

Cu Coface, polița dvs. de asigurare de credit funcționează simplu și ușor:

 1. Ne furnizați anumite informații despre compania și clienții dumneavoastră. 
 2. Noi evaluăm sănătatea financiară a clienților dumneavoastră, astfel încât să putem stabili limite de credit și condiții comerciale care să se potrivească nevoilor dumneavoastră specifice. 
 3. Vă monitorizăm clienții 24 de ore din 24 și adaptăm acoperirea în mod corespunzător pentru întreaga durată a poliței. 
 4. În timp, putem include noii dumneavoastră clienți în poliță, precum și extinde acoperirea clienților existenți. 
 5. În cazul în care clienții dumneavoastră nu plătesc la timp, serviciile noastre de colectare a creanțelor asigură decontarea marii majorități a facturilor dumneavoastră neplătite... oriunde în lume!
   

Ce tip de asigurare de credit comercial ar trebui să aleg?

Coface oferă o gamă completă de soluții de asigurare de credit pentru orice dimensiune de afacere (IMM-uri, companii foarte mici și companii multinaționale) și pentru orice tip de industrie sau pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră specifice:
- EasyLiner: asigurare de credit all-inclusive, 100% online, pentru IMM-uri și companii foarte mici.
- TradeLiner: soluția simplă, flexibilă și 100% personalizată pentru IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie.
- GlobaLiner: asigurare de credit personalizată și echipe dedicate care sprijină creșterea companiilor globale.
- Single Risk: asigurare împotriva riscului politic și a neplății pentru a acoperi proiectele dumneavoastră complexe, punctuale sau recurente.

Nu putem prezice viitorul. Dar vă putem ajuta să înțelegeți și să analizați riscurile asociate cu plata corectă a clienților, garantându-vă în același timp o protecție de primă clasă. Atunci când vă asociați cu Coface, aveți acces la toate informațiile și evaluările calificate de care aveți nevoie pentru a vă gestiona deciziile de creditare. Acest lucru înseamnă că puteți oferi condiții de creditare competitive cu deplină încredere. Soluțiile noastre vă oferă liniștea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta afacerea: minimizați riscurile și deschideți ușa către noi oportunități de creștere!
- Cyrille CHARBONNEL, director de subscriere al grupului

 

De ce are (cu siguranță) nevoie compania mea de asigurare de credit?

Încheierea unei polițe de asigurare a creditelor comerciale înseamnă că puteți:

 • Evitați datoriile neplătite zi de zi, în timp ce vă dezvoltați afacerea. 
 • Să acordați credite clienților dvs. fără să vă faceți griji cu privire la datoriile neplătite în caz de insolvență.
 • Limitați la minimum riscul clienților: evaluați în timp real solvabilitatea partenerilor dvs. de afaceri, astfel încât să nu vindeți clienților rău-platnici și să puteți evita asumarea oricărui risc în funcție de circumstanțele economice.
 • Recuperați-vă creanțele comerciale fără a compromite relațiile cu clientul: echipele noastre se vor ocupa de tot pentru dumneavoastră.

Fiți (re)asigurat în cazul în care colectarea durează sau nu dă rezultate: sunteți compensat pentru pierderile suferite în legătură cu creanțele garantate.

 

5 motive (bune) pentru a alege Coface

Cu soluțiile Coface, lider mondial în gestionarea riscurilor, beneficiați de:
#1. 75 de ani de expertiză recunoscută de 50.000 de companii cliente din întreaga lume.
#2.  Asistență oferită de experții noștri în domeniul riscului în 46 de țări și soluții de acoperire în aproximativ 200 de piețe.
#3. Informații calificate și perspective unice asupra a 190 de milioane de companii, 185 de țări și 13 industrii pe tot parcursul anului.
#4. Peste 300 de experți însărcinați cu recuperarea creanțelor dumneavoastră în întreaga lume!
#5. Servicii suplimentare care vă ajută să vă stimulați creșterea: informații de afaceri, colectare de creanțe și obligațiuni de afaceri. 

Autori și experți

 • Cyrille CHARBONNEL

  Group Underwriting Director

Descoperiți soluția noastră