Stiri & Publicatii
17/09/2020
Stiri Corporate, , Stiri despre produsele & serviciile noastre

Coface lanseaza Trade Credit Advisory, un produs dedicat imbunatatirii proceselor de gestiune a creditului comercial

Trade Credit Advisory

Coface Romania vine in sprijinul clientilor cu un produs unic pe piata, Trade Credit Advisory, care propune o evaluare completa a proceselor de management al riscului de credit comercial. Lansarea acestui produs are loc intr-un context marcat de schimbari structurale in economie. Pe acest fond, cunoasterea aprofundata a ecosistemului de risc a unei companii, paralel cu analiza evolutiilor, a riscurilor sistemice precum si a principalilor vectori macro si microeconomici devine esentiala.

Trade Credit Advisory ofera o perspectiva completa asupra unei companii:

  • Unic pe piata de informatii de afaceri: este singurul produs din Romania care propune o evaluare completa a proceselor de management al riscului de credit comercial (prospectare, decizie credit, monitorizare si finantare)
  • Radiografie ecosistem extern:analizeaza evolutia financiara a celor mai importante categorii de interes (furnizori, concurenta, clienti) pentru beneficiar intr-un context macroeconomic relevant
  • Analiza portofoliului de clienti: surprinde evolutia riscului din portofoliul de clienti in baza analizei statice si dinamice
  • Analiza SWOT: surprinde punctele forte, slabe, oportunitatile si riscurile firmei subiect in contextul concurential analizat
  • Recomandari: cuprinde recomandari pentru imbunatatirea proceselor de gestiune a creditului comercial si reducerea riscurilor aferente

„Trade Credit Advisory este raspunsul si contributia Coface la nevoia de eficientizare a strategiei de crestere profitabila a unei companii si a managementului de credit intr-un context in care  evenimentele externe, precum actuala criza de sanatate, determina necesitatea cunoasterii mai aprofundate a riscurilor. Acest produs aduce la un loc expertiza acumulata de noi analizand si asigurand mediul de business, si isi propune sa aduca o intelegere profunda a mediului, a propriilor puncte tari si slabe raportate la acesta si sa propuna solutii individualizate pentru fiecare companie. Deciziile strategice au nevoie de cunoastere, iar Trade Credit Advisory vine in intampinarea acestei nevoi”,  a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface Romania.

Trade Credit Advisory este structurat pe trei niveluri distincte de informatii care ajuta beneficiarul  sa obtina o vedere completa asupra ecosistemului afacerii culminand cu o serie de recomandari pentru imbunatatirea creditului comercial si reducerea riscurilor asociate.

„Creditul comercial, materializat prin tranzactii comerciale cu plata la termen, s-a dublat in ultimul deceniu in Romania, atat din perspectiva absoluta (valoarea creantelor in sold), cat si din perspectiva termenului mediu de plata. In acest context, eficienta procesului de gestiune a creditului comercial devine esentiala pentru solvabilitatea unei companii pe toate componentele implicate: prospectare si selectie clienti, analiza financiara initiala, decizie limita de credit si dozare garantii, monitorizare risc si finantarea creditului comercial. Coface vine in intampinarea nevoilor companiilor in aceasta directie printr-o solutie unica in Romania: Trade Credit Advisory. Produsul ofera o imagine completa a ecosistemului de afaceri pentru companiile beneficiare, o analiza retroactiva a portofoliului de clienti sirecomandari pentru imbunatatirea proceselor de gestiune a creditului comercial si reducerea riscurilor aferente” a adaugat Iancu Guda, Services Director, Coface Romania.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface lanseaza Trade Credit Advisory, un produs dedicat imbunatatirii... (354,81 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English