Stiri & Publicatii
21/03/2023
Stiri Corporate

Coface Technologies isi va extinde echipa din Romania cu peste 100 de ingineri software in urmatorii 4 ani

Coface Technologies isi va extinde echipa din Romania cu peste 100 de ingineri software in urmatorii 4 ani

La sase ani de la inaugurare, hub-ul de dezvoltare software Coface Technologies are in plan sa creasca echipa de specialisti IT pana la 200 de membri in decurs de patru ani. Planul face parte din ambitia grupului de a consolida pozitia centrului tehnologic din Romania ca furnizor integrat de solutii software pentru birourile Coface din toata lumea.

Software pentru industria financiara

Proiectele dezvoltate in cadrul Coface Technologies deservesc principalele linii de business ale grupului in operatiuni de contractare, facturare, informatii de afaceri, dosare de dauna. Echipa locala de ingineri software lucreaza la dezvoltarea de aplicatii pentru back-office utilizate in majoritatea celor 100 de tari unde Coface isi desfasoara activitatea, direct sau prin parteneri. Cu un ciclu de viata lung, de peste 10 ani, proiectele vizeaza dezvoltarea de noi functionalitati pentru back-office-ul Coface utilizand tehnologii si frameworks bazate pe Java si Angular asigurand totodata activitati de tip ETL (Data Warehouse), DQA (Data Quality Assurance), analiza de business, QA (Software Quality Assurance).

In cei sase ani de activitate in Romania specialistii centrului tehnologic au implementat proiecte de development complexe precum Atlas Risk, instrument de calcul al riscului unei asigurari comerciale, folosit in peste 60 de tari unde Coface deruleaza operatiuni. La acesta se adauga un tool care furnizeaza datele de identificare pentru companii din toate tarile, dar si o platforma de facturare utilizata in 26 de tari.

“Coface Technologies a reusit sa construiasca o echipa stabila si performanta intr-un mediu profund concurential pastrand un echilibru intre munca si viata personala. Suntem actori generatori ai modernizarii stack-ului technologic, a proceselor si instrumentelor utilizate in dezvoltarea software-ului back-office Coface. In cei sase ani de cand furnizam software am atras talente care au implementat proiecte cu impact major in operatiunile grupului. Privind in viitorul apropiat, tintim extinderea echipei si continuarea proiectelor de dezvoltare de software pentru clientii interni”, a declarat Robert Lupoiu, Head of Development, Coface Technologies.

O echipa de ingineri software cu ADN financiar

Echipa Coface Technologies numara in prezent aproape 100 de specialisti. Media de experienta a colegilor din centrul de dezvoltare este de 4 ani in Coface si 10 ani de senioritate in domeniu. Un procentaj de 80% din echipa actuala de management (Team Leaders si arhitecti software) participa la derularea proiectelor Coface inca de la inaugurarea hub-ului in 2017.

Expertiza si modernizarea fac parte din ADN-ul echipei ancorate in principalele evolutii tehnologice ale segmentului de profil. Potrivit dezvoltatorilor software din cadrul Coface anul 2023 va fi marcat de trei tendinte majore pe piata de solutii software. Pe zona de automatizare, sistemele RPA pot optimiza activitatile unei organizatii intr-o maniera non-intruziva, iar intr-un context de aflux de informatii si procese RPA-ul devine necesar. Inteligenta artificiala ia avant si depaseste bariere tehnologice si umane intr-un ritm tot mai accelerat. Nu in ultimul rand, Data Lake este pe agenda tehnologica a anului curent pe fondul necesitatii masive de stocare a datelor intr-un sistem centralizat.

Intr-un context marcat de numeroase schimbari sociale si economice, Coface Technologies continua planurile de consolidare a pozitiei de hub software in care stabilitatea si continuitatea definesc operatiunile zilnice. Echipa din Bucuresti participa la dezvoltarea software-ului in toate aspectele sale, utilizand tehnologii noi, intr-un mediu de lucru agil. In linie cu misiunea de a dezvolta solutii performante, membrii echipei locale ajuta specialistii Coface sa ofere servicii inovatoare de management al riscului pentru clientii din toata lumea.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Technologies isi va extinde echipa din Romania cu peste 100 de ... (346,38 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English