Stiri & Publicatii
10/07/2014
Stiri Corporate

Coface Romania se extinde regional deschizand un nou birou la Timisoara

Coface in Timisoara
Singurul furnizor de servicii integrate de management al riscului de credit din Romania, Coface continua dezvoltarea regionala prin deschiderea unui nou birou in orasul Timisoara. Cu o experienta de peste 17 ani pe piata din Romania, Coface se orienteaza acum si catre zona de Vest a tarii, identificand un potential de afaceri ridicat si un segment semnificativ de societati active.

Dupa deschiderea primului birou regional in Cluj Napoca in 2013, Coface isi continua dezvoltarea prin lansarea unui nou sediu, de data aceasta in Timisoara, de unde isi vor desfasura activitatea un Business Development Manager si un Key Account Manager.

Alegerea Coface pentru cel mai important centru urban din vestul Romaniei a fost sustinuta de potentialul investitional si cel de dezvoltare al zonei, numarul semnificativ de companii active si numarul de clienti existenti ai Coface atat pentru Asigurarea de Credit Comercial, cat si pentru Divizia de Servicii.

Coface Romania isi continua ritmul alert de crestere, iar ca parte a strategiei noastre de dezvoltare, pe langa biroul de la Cluj-Napoca, am deschis anul acesta cel de-al doilea centru regional la Timisoara. Am optat pentru acest oras, deoarece apreciem potentialul de business din zona de Vest a tarii, dar totodata ne dorim sa fim mai aproape de clientii nostri existenti din aceasta regiune. Focusul nostru este de a ne dezvolta continuu si totodata de a le oferi clientilor un sprijin cat mai amplu in dezvoltarea si protejarea afacerilor lor. Suntem nerabdatori sa sustinem dezvoltarea trainica si sustenabila a mediului de afaceri banatean.”,a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

 

Potentialul de business al Timisoarei si al Regiunii de Vest a tarii 

Zona de Vest a tarii reprezinta una dintre cele mai dezvoltate regiuni din tara, cu o capacitate antreprenoriala si investitionala ridicata, avand una dintre valorile cele mai mari pe tara din punctul de vedere al firmelor active la nivel national. Bineinteles, acest fapt se datoreaza si proximitatii geografice fata de diverse piete, zona fiind foarte atragatoare pentru investitorii care vor sa reduca costurile asociate cu transportul si asamblarea bunurilor importate din alte zone ale lumii si destinate exportului catre pietele din Europa Centrala si de Est.

Din acest punct de vedere, judetul Timis a cunoscut in ultimii ani o dinamica puternica a investitiilor, mai ales a celor straine in industria de componente auto, a electronicelor si electrocasnicelor.

Din analiza Coface reiese ca in 2013, la fiecare companie nou inregistrata la nivel national, un numar de 2 companii si-au intrerupt activitatea. Doar 3 regiuni la nivel national se incadreaza sub aceasta medie, respectiv Bucuresti, zona de Sud si zona de Vest. Dintre judetele din zona de Vest, se remarca Caras Severin si Timis, care se incadreaza in top 10 judete la nivel national cu cele mai putine companii care si-au intrerupt activitatea, raportat la numarul firmelor nou inmatriculate.

Dintre aproximativ 68.000 de companii active cu sediul social inregistrat in zona de Vest, doar 1.800 dau puterea financiara a zonei de Vest. Acestea genereaza peste 80% din cifra de afaceri consolidata la nivel regional si aproximativ 10% din ponderea companiilor la nivel national cu o cifra de afaceri peste 1 MEUR. Dintre acestea, Coface a identificat un segment de 1.500 de companii ca piata cu potential de afaceri pentru serviciile sale de management al riscului de credit. 204 de companii reprezinta piata tinta pentru Asigurarea de Credit Comercial, avand o cifra de afaceri de peste 10 MEUR, 231 de companii cu o cifra de afaceri intre 5 - 10 MEUR si 1.389 de companii cu o cifra de afaceri intre 1 - 5 MEUR.

Pe parcursul anului trecut, in zona de Vest au fost inregistrate 20 de companii care si-au intrerupt activitatea la 100 de firme active, in linie cu media inregistrata la nivel national. Din acest punct de vedere, judetul Caras Severin este pozitionat foarte bine fata de media nationala, pe parcursul anului 2013 inregistrand 13 companii care si-au intrerupt activitatea la 100 de firme active si un numar egal de companii nou inregistrate. Judetele Timis si Arad se claseaza aproape de media inregistrata la nivel national.

In ciuda acestor circumstante favorabile, potrivit analizei Coface, in ultima perioada 25% dintre companiile din zona de Vest au inregistrat o durata medie de recuperare a creantelor (DSO) peste media la nivel national (120 de zile). Mai mult decat atat, 60% dintre companiile active din zona de Vest isi platesc mai tarziu facturile catre furnizori, comparativ cu viteza medie de incasare a creantelor si vanzare a stocurilor. Astfel, ponderea furnizorilor in totalul datoriilor pe termen scurt a crescut de la an la an, iar companiile au facut apel la creditul-furnizor, in conditiile in care creditul bancar a fost mai dificil de obtinut.

Pe acest fond, prezenta pe plan local a unui furnizor de servicii integrate de management al riscului de credit este mai mult decat oportuna. Asigurarea incasarii creantelor si cresterea dependentei companiilor de aceasta sursa de lichiditate a devenit o necesitate in crestere. 

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Romania se extinde regional deschizand un nou birou la Timisoar... (183,50 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English