Stiri & Publicatii
07/03/2013
Stiri Corporate

Coface Romania se extinde regional, deschizand un birou la Cluj-Napoca

Coface Romania se extinde regional
Singurul furnizor de servicii integrate de management al riscului de credit din Romania, Coface, anunta deschiderea primului sau birou regional in orasul Cluj -Napoca. Cu o experienta de 16 ani pe piata din Romania, Coface se orienteaza acum si catre zona central-vestica a tarii, identificand un potential de afaceri ridicat si un segment semnificativ de societati active.

 

Obiectivele Coface pentru Cluj-Napoca: un venit de 700 K EUR si o echipa de 5 membri pana in 2015 

Alegerea Coface pentru cel de-al doilea oras ca marime din Romania a fost sustinuta de potentialul investitional si cel de dezvoltare al zonei, numarul semnificativ de companii active si numarul de clienti existenti ai Coface atat pentru Asigurarea de Credit Comercial, cat si pe Divizia de Servicii. 

Obiectivele Coface pentru anul 2013 sunt ambitioase, vizand un venit de 300 K EUR pana la sfarsitul anului si 2 persoane in pozitia de Business Development Manager, iar pana in 2015, un venit de 700 K EUR si o echipa de 5 membri. 

"Privim anul 2013 cu incredere pentru business-ul Coface si cu un potential important pentru dezvoltarea companiei si extinderea regionala. Prin deschiderea acestui prim birou in tara, ne dorim sa fim mai aproape de clientii nostri din zona si sa exploram mai bine oportunitatile de afaceri pe care regiunea de N-V a tarii le ofera. Coface isi propune sa aduca o contributie semnificativa in sustinerea mediului de afaceri din Romania, in special in aceasta perioada cu riscuri comerciale crescute, lipsa creditarii, insolvente si intarzieri la plata", a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

 

Potentialul de business al Clujului si al zonei de N-V a tarii 

Zona de N-V a tarii reprezinta una dintre cele mai dezvoltate regiuni din tara din punctul de vedere al potentialului mediului de afaceri, aici regasindu-se 13% din totalul firmelor active la nivel national. Un segment semnificativ dintre acestea, 750 de companii, au o cifra de afaceri de peste 5 M EUR. 

La randul sau, judetul Cluj este unul dintre cele 4 judete (alaturi de Iasi, Ilfov, Braila si Bucuresti), care in anul 2012 au inregistrat peste 4 firme nou inmatriculate la o firma insolventa. 1.300 de companii active dau puterea financiara a judetului Cluj, dintre acestea Coface a identificat un segment de 950 de companii ca piata cu potential de afaceri pentru serviciile sale de management al riscului de credit. 108 companii reprezinta piata target pentru Asigurarea de Credit Comercial, avand o cifra de afaceri de peste 10 M EUR, 102 companii cu o cifra de afaceri intre 5 - 10 M EUR si 730 de companii cu o cifra de afaceri intre 1 - 5 M EUR. 

 

Riscuri potentiale cu care se confrunta companiile din zona; 16% din totalul insolventelor din Romania provin din zona de N-V a tarii 

In anul 2012, in zona de N-V a tarii a fost deschisa procedura insolventei pentru 3.858 de companii, reprezentand un procent de 16,30% din totalul firmelor active la nivel national. Astfel, pe parcursul anului trecut au fost inregistrate in zona de N-V, 70 de insolvente la 1.000 de firme active, peste media inregistrata la nivel national de 57 de insolvente la 1000 de firme active. 

Numarul ridicat al insolventelor la 1.000 de firme active din zona de N-V (70), fata de media nationala (57), se datoreaza in special judetelor:

  • Bistrita-Nasaud - care inregistreaza 134 de insolvente la 1.000 de firme active
  • Salaj - care inregistreaza 113 de insolvente la 1.000 de firme active
  • Satu Mare - care inregistreaza 103 de insolvente la 1.000 de firme active

Din acest punct de vedere, judetul Cluj este pozitionat foarte bine fata de media nationala, pe parcursul anului 2012 inregistrand 38 de insolvente la 1.000 de firme active, la egalitate cu Neamt si pe a doua pozitie dupa Bucuresti (care a inregistrat 24 de insolvente la 1.000 de firme active).

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Romania se extinde regional, deschizand un birou la Cluj-Napoca (192,83 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Vezi şi


Reteaua Noastra

Sus
  • Romanian
  • English