Stiri & Publicatii
24/10/2013
Stiri Corporate

Coface Goes Green: Reducere, Refolosire, Reciclare

Coltul Verde
Pozitia de lider al pietei managementului riscului de credit reprezinta pentru Coface Romania o satisfactie si o provocare in acelasi timp - aceea de a actiona responsabil fata de mediul si societatea in care compania isi desfasoara activitatea.
Angajatii Coface Romania au acum posibilitatea de a colecta spre reciclare becurile, bateriile, echipamentele electronice, cartusele de imprimanta si hartia.
In sediul companiei au fost instalate cutii si recipiente cu un design special, dedicate colectarii consumabilelor, pentru a motiva angajatii sa participe activ la protejarea mediului inconjurator. 

Responsabilitatea sociala in Coface Romania reprezinta, in primul rand, felul in care aceasta isi conduce business-ul in relatia cu actionarii si societatea. Ceea ce inseamna ca orice manager sau angajat trebuie sa conduca si sa lucreze tinand cont de principiile responsabilitatii sociale, implicarea in activitati omoloage fiind una din valorile Coface.

 

Implicarea in programul „Coltul Verde”, in parteneriat cu asociatiaRecolamp 

Incepand cu luna iunie, Coface Romania impreuna cu Recolamp au demarat „Coltul Verde”, un program desfasurat la nivel national, in care sunt implicate peste 8.600 de companii.

Obiectivul recipientelor special amenajate este de a strange echipamente electronice, baterii, becuri si neoane folosite si scoase din us, cu scopul de a fi reciclate prin predarea catre un centru specializat.

In cele 4 luni de proiect, Coface Romania a reusit sa colecteze peste 200 de neoane/ becuri, baterii si echipamente electronice (tastatura, mouse, boxe, microfoane etc.).
Coface Romania isi propune in acest fel sa promoveze in randul angajatilor un comportament responsabil fata de mediu si societate.

 

Reciclarea cartuselor de imprimanta, in parteneriat cu asociatiaAteliere fara frontiere 

Intrucat materialele printate care ajung catre clienti sau debitori au un volum considerabil, iar implicarea sociala este una din valorile Coface Romania, compania si-a propus sa colecteze atat hartia neconfidentiala, cat si cartusele de imprimanta.

Pentru reciclarea cartuselor, a fost demarat un parteneriat cu asociatia Ateliere fara frontiere, care le proceseaza in scopul valorificarii sau eliminarii lor prin incinerare ecologica.
Incepand cu luna iunie, au fost predate catre asociatie 50 de cartuse de imprimanta.

Pentru ca isi doresc sa devina mai responsabili in ceea ce priveste mediul inconjurator, angajatii Coface Romania s-au mobilizat sa colecteze si hartia neconfidentiala si sa o depoziteze in cutiile care au fost amplasate in acest scop in fiecare departament.

Intr-o cutie pot fi depozitate pana la 25 de kg de hartie, iar prin reciclarea a 2 cutii, se poate salva un copac.
In cele 4 luni de cand a fost demarat proiectul, Coface Romania a reusit sa salveze 20 de copaci.

 

Ghid de conduita ECO - distribuit fiecarui angajat Coface 

O alta actiune care sustine politica de CSR a Coface esteGhidul de conduita ECO, dezvoltat intern si distribuit intregii echipe.
Scopul acestuia este a asigura indeplinirea responsabilitatii fata de societate si mediu, de a le aduce la cunostinta angajatilor practici care pot genera, prin implicarea lor, nu doar rezultate pe termen lung, ci si atitudine.

Astfel, au fost formulate ECO-recomandari pentru acasa, cumparaturi, timpul liber, pentru deplasari si pentru locul de munca, ce pot fi utile fiecarui membru al echipei Coface Romania, atat in mediul de lucru de la birou, cat si in cel din viata particulara.

Exemple de recomandari:

 • Pentru acasa:
  • Inchiderea robinetului in timpul spalarii dintilor sau la dus (in timpul utilizarii sapunului), intrucat lasand jetul de apa pornit, se vor consuma pana la 6l de apa pe minut sau 35.000l de apa/ familie/ an. Acest lucru inseamna ca o strada, singura ar umple un bazin de inot de dimensiuni olimpice in fiecare an.
  • Inchiderea completa a aparaturii electrocasnice, atunci cand aceasta nu este utilizata. Un televizor foloseste 45% din energia totala in stand-by.
 • Pentru mediul de lucru:
  • Transmiterea documentelor in format electronic colegilor sau clientilor pentru a evita un consum crescut al utilizarii hartiei.
  • Setarea calculatorului pe functia de hibernare pentru momentele in care parasim biroul pentru mai mult de 10 minute. Va consuma cu pana la 95% mai putin decat calculatorul in plina functiune.

"Coface isi propune sa se implice activ in problemele societatii romanesti, incercand sa aduca o contributie atat prin stimularea angajatilor catre un comportament responsabil, cat si prin actiuni si exemple proprii. Mediul inconjurator nu este singura directie de responsabilitate sociala pe care Coface o urmeaza, ne implicam activ si in proiecte de educatie a tinerilor prin leadership, precum si pentru intr-ajutorarea copiilor ce fac parte din categorii sociale defavorizate sau grav bolnavi. La nivel de Grup, Coface dedica o zi responsabilitatii sociale corporatiste, in prima saptamana a lunii decembrie, numita Coface Trade Aid", a declarat Constantin Coman, Country Manager, Coface Romania.

Descărcaţi acest comunicat de presă : Coface Goes Green: Reducere, Refolosire, Reciclare (337,29 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
 • Romanian
 • English