Stiri & Publicatii
26/02/2020
Stiri Corporate

COFACE SA: Evolutia actionariatului

COFACE SA: Evolutia actionariatului

COFACE SA („COFACE”) confirma anuntul facut de Natixis cu privire la vanzarea a 29,5% din capitalul social al COFACE catre Arch Capital Group Ltd („Arch”), precum si sustinerea declarata a Arch a conducerii actuale a COFACE si a noului sau plan strategic Build to Lead pentru perioada 2020-2023.

Natixis si-a declarat intentia de a se retrage din Consiliul de Administratie al COFACE dupa incheierea acestei tranzactii. De asemenea, Natixis a specificat ca acordul sau cu Arch prevede faptul ca, la aceasta data, Consiliul de Administratie al COFACE va fi compus din zece membri, si anume patru membri propusi de Arch si sase administratori independenti (inclusiv cei cinci administratori independenti actuali).

Consiliul de Administratie al COFACE, in coordonare cu Comitetul de Nominalizare si Remunerare, a hotarat sa initieze imediat o cautare a viitorului presedinte al Consiliului, al carui mandat va intra in vigoare la data finalizarii tranzactiei. Presedintele Consiliului va fi un administrator independent.

Consiliul de Administratie al COFACE a fost informat cu privire la intentia Arch, valabila pe un termen de douasprezece luni de la finalizarea tranzactiei, de a nu prelua controlul asupra COFACE.

Finalizarea tranzactiei este supusa tuturor autorizatiilor de reglementare necesare.

Xavier Durand, CEO Coface, a declarat:

„Aceasta tranzactie marcheaza inceputul unei noi ere pentru Coface. Acesta reflecta recunoasterea realizarilor companiei in legatura cu programul Fit to Win si confirma succesul acestei strategii.

Grupul Arch Capital este o companie solida, specializata in sectorul asigurarilor, cu o expertiza recunoscuta si evolutie de crestere profitabila a diverselor sale activitati. Salutam sprijinul exprimat de Arch cu privire la noul plan strategic Build to Lead si actuala echipa de conducere”.

Descărcaţi acest comunicat de presă : COFACE SA: Evolutia actionariatului (295,60 kB)

Contact


Diana OROS

Marketing and Communications Specialist 
Sos. Pipera 42, Et. 6 - 020112
Sector 2 - Bucuresti
ROMANIA
T: +40 37 46 70 886
Email: diana.oros@coface.com
 

Sus
  • Romanian
  • English